Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Temmuz 2021, 15:38   #1
ESinti
Emektar
ESinti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Meyveli Yaş Pasta

Meyveli Yaş Pasta Tarifi'nin Malzemeleri

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Pandispanyası İçin;
3 adet yumurta
Yarım çay bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un


Pastacı Kreması İçin;
Yarım su bardağı nişasta
Yarım su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
1 litre süt


Etrafı İçin;
1 paket sade krem şanti

Süslemek İçin;
Çilek
Muz
Kivi
Milka oreolu çikolata
2 yemek kaşığı çilek reçeli


Meyveli Yaş Pasta Tarifi'nin Yapılışı

Pandispanyası için; 3 yumurtanın sarısını şekerle birlikte köpürene kadar çırpın.
Diğer tarafta, beyazlarını aynı şekilde iyice köpürene kadar çırpın.
Sarısı köpürdükten sonra, yavaş yavaş ve karıştırarak suyu ve sıvı yağı ekleyin, güzelce karıştırın.
Daha sonra üzerine; unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve nişastayı ekleyip çırpın.
Köpüren beyazlarını, spatulayla karıştırarak yavaşça karıştırın ve kelepçeli kalıba dökün.
175 derece fırında, 25 dakika pişirin.
Pastacı kreması için; bütün malzemeleri krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
Ocaktan indirmeye yakın, tereyağını ekleyin ve bir taşım daha kaynatıp, ocaktan alın soğumaya bırakın.
Pişen ve soğuyan kekinizi, ortadan ikiye kesin. Arasına biraz kremadan sürün.
Üzerine doğranmış muzları, çilekleri ve kivileri koyun, biraz da çikolata kesip koyun.
Üzerine kalan kremayı sürüp, diğer keki üzerine kapatıp dolaba kaldırın ve 2 saat dinlendirin.
Daha sonra çıkarıp, her yerini sade krem şantiyle kaplayın.
Üzerini yine meyvelerle süsleyip, son olarak biraz çilek reçeli gezdirerek dökün. Çilek reçelini, meyvelerin parlak olması için döktüm.
Dolapta en az 2 saat daha dinlendirdikten sonra, servis edebilirsiniz
.