Alıntı:
Ocean Nickli Üyeden Alıntı
oldum olası şu kandil denilen ritüellere alışamadım ve sevemedim. kuran'da mübarek gece olarak sadece kadir gecesi vardır. islamda peygamberin doğum günü kutlanmaz, hiçbir ayette ve hadiste de kandil yoktur, sünnet değildir. kandil geceleri tam olarak tarihlerini bilmemekle birlikte emevi döneminde kutlanmaya başlanmış bir emevi adetidir. kandil geceleri denen emevi adetini islam dinine ilave etmeye çalışarak kutlayanlar sevap yerine günah işlediklerinin farkında bile değiller. hiçbir şeyi sorgulamadan ve araştırmadan inanmayın özellikle de söz konusu din ise.
|
öncelikle selam dostum evet herkezin görüşüne saygımız sonsuz ama araştırmadan inanmayın demişsin onun için konuşcam biraz
dinimizde tek kaynak Kur an i Kerim degil Kur'an birinci kaynak ikinci kaynakta Peygamber Efendimizin hadisleridir Herşey ayrıntısıyla Kuran'da geçmez Mesela Kuran da namaz kılmak geçer ama kaç rekat olduğu gecmez Onu hadisten ogreniriz Yada zekat geçer ama hangi maldan ne kadar vereceğimiz geçmez onu da hadisten alırız Yani bizim için dinde ikinci kaynak sağlam hadislerdir
bunlarda hadislerdir okumanı tavsiye ederim içinde gecer