Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Nisan 2022, 18:19   #5
Ocean
Kayıtlı Üye
Ocean - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı:
KahKaha Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Koudelka’nın kadrajından Dünya’ya bakıp geldim de, ben renkleri hayal edemezmişim beyefendi. Sadece gri… Benim için hüznün rengi gridir çünkü.
Ben kendimi tek bir renge hapsedemem. Kendime en çok gökkuşağını yakıştırırım o yüzden. Acaba annemin “huysuz” demesi bu yüzden olabilir mi? Peki sizin huyunuzun rengi nedir, beyefendi?
hanımefendi huyumun rengini dile getirmeden önce belirli bir zümre haricinde ülkedeki herkesin renginin tuvalet terliği kahverengisi olduğunu söylemek istiyorum. diğer renkleri ayırt edebilmek için ışık lazım zira hiç ışık yok.

bana gelince, karadelik gibiyim sevgili kahkaha, tüm renkleri yutuyor ve hiçbirini yansıtamıyorum. hayat siyah ve gri olsaydı da şikayet etmezdim herhalde. renkler üzerlerini kapladıkları cisimlerle anlam kazanıyor. hiç kırmızı bir deniz hayal edebilir miyiz? ya da mor bir gökyüzü ? o renkler sanırım bende bir anlam kazanmıyorlar. insanlar görsel iştahlarını doyuramıyorlar. peki ya doğuştan kör olsaydık ? ama bazen tüm renkleri alın mavi bana kalsın diyesim de geliyor.