Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Nisan 2022, 21:19   #17
SherlocKHolmeS
Kayıtlı Üye
SherlocKHolmeS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı:
Ocean Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
huzur islamda ama islam ülkelerinin hiçbirinde huzur yok. neden ortadoğu'dan patır patır millet huzur için atatürk'ün kurduğu seküler laik cumhuriyeti'ne kaçıyorlar, ingiltere'nin medeniyetine koşuyorlar, neden viyana'nın kapılarına dayanıyorlar. şeyhler, dervişler, müritler, mensupların olduğu bir tane huzurlu islam ülkesi gösterin bana. yoksa norveç'e gidip huzur islamdadır demek kolay. bu sebeple ki islam'ı insan içinde yaşaması gerekiyor. ülkenin içinde zorunluluk ve inanç ayrımı yaparsan huzura değil despotluğa ve zalimliğe dönüşür. sen islam'da huzur buluyorsundur, diğeri hristiyanlık'ta, kimisi katolik kimisi ortadokslukta. afrikadaki insanlar ömür boyu açlar, bir nevi oruç tutuyorlar hiç de huzurlu olduklarını zannetmiyorum böyle yaparak sevap kazanmıyorsunuz yani. fakir edebiyatı yapmayın dışarıdan bakınca gülünç duruyor azizim çok, samimiyetimle söylüyorum ; size veya görüşlerinize bir kastım veya düşmanlığım yok. günümüz dünyasında söylediğiniz şeyler surrealist düşünceler. sadece inançla olmuyor. tabii hiç çocuğunuz olmamış, hiç aç kalmamış, hiç istediği bir şeyi alamama gibi bir durumda kalmamışsınız, okula göndermeye durumunuz olmasın, baba ben okula gitmek istiyorum desin, akşam evinize eliniz boş gidin o zaman tekrar söylersiniz para olması gerekmez diye.
inanc kisiseldir huzur benim dinimde diyen adamin sozunu alintilayip birsuru alakasiz ve gereksiz sey yazmissin senin baya baya kastin var ha bu arada yaptigin seye sark kurnazligi deniyo simdi koltugunda maldiv hayalleri kurabilirsin