Alıntı:
KahKaha Nickli Üyeden Alıntı
Anlattığınızın bu olduğunu düşünmüyorum ve “bütün renkleri yutup hiçbirini yansıtmayan bir kara delik” tarifi narsist kişilik bozukluğu olan bir insanın tarifine benzemedi mi? Onlar, sıkça etrafındaki bütün güzellikleri sömürerek arkalarında içi bomboş kalmış insanlar bırakırlar.
Hayat siyah ve gri olsaydı ben de renklere anlam yükleyemeyeceğim için şikayet etmezdim. Ya da doğuştan kör olsaydım cisimlerin görülebilir olması da renkleri kadar anlamsız olurdu. Tabi ki görenlerin dünyasında yaşamanın zorluklarını yaşamaktan bahsetmiyorum. Ya bu dünya göremeyenlerin dünyası olarak var olsaydı diye düşünüyorum bir an için. O zaman işte bir anlamı olmazdı renklerin. Gökyüzüyle okyanusun mavisi huzurun rengi olmazdı ama dalgaların sesi, iyot kokusu muhtemelen anlamlı olurdu. Daha önce size söylemiş miydim beyefendi, hayatın kendisi tamamen boş ve anlamsız?
|
hanımefendi hiçbir zaman narsist bir kişilik olmadım tam aksine hiç kimseden yada hiçbir şeyden üstün değilim ama nihilist olduğum söylenebilir. bir şeylere ne kadar fazla anlam ve değer yüklersek geri dönüşü acısı ve üzüntüsü de doğru orantılı olarak fazla oluyor. buna kendimiz de dahil. tam olarak söylediğiniz gibi hayatın kendisi tamamen boş ve anlamsız, ya da hayat siz ne anlam yüklerseniz o'dur en fazla. hayatın anlamını bu forumda aramak da pek saçma olurdu zaten öyle değil mi ? : )