Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Temmuz 2022, 12:59   #1
Jayus
Jayus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart BisküviLi Soğuk Pasta



Bisküvili Soğuk Pasta Tarifi İçin Malzemeler

•20-24 adet petibör bisküvi (Butterkekse)
•100 gr bitter çikolata (Zartbitter-Schokolade)(doğranmış)
•250 gr sütlü çikolata (Vollmilch-Kuvertüre)(doğranmış)
•175 gr Hindistan cevizi yağı (Kokosfett)(doğranmış)
•2 adet orta boy taze yumurta
•2 yemek kaşığı kakao
•75 gr pudra şekeri (yarım su bardağından az fazla)
•2 yemek kaşığı süt
•22-25 cm ebatlarında uzun kek kalıbı

Süslemek için;
•kakao
•fıstık

Bisküvili Soğuk Pasta Tarifi Yapılışı;

Öncelikle kek kalıbımızın içine streç film yerleştiriyoruz ve kenarda hazır olarak bekletiyoruz.
Bir tencereye az su koyup kaynatıyoruz.
Üzerine daha ufak, başka bir tencere oturtup çikolatalar ve yağı da içine alıyoruz.
Ara sıra karıştırarak, çikolata ve yağın erimesini sağlıyoruz. (içine su sıçratmadan)
Çikolatalar ve yağ benmari usulü erirken, bir kapta yumurta, kakao, pudra şekeri ve sütü homojen olana kadar çırpıyoruz.
Eriyen sıcak çikolata-yağ karışımını, yavaşça yumurta-kakao karışımına boşaltıp, mikserle koyu bir krema olana kadar hızlıca çırpıyoruz.
Sonra kenarda bekleyen kalıbımıza biraz kremadan boşaltıp kaşıkla düzeltiyoruz.
Üzerine 4 adet yan yana gelecek şekilde bisküvi diziyoruz. (25 cm’lik kalıp için 4 tane yeterli geliyor)
Bisküvilerin üzerine tekrar 3-4 kaşık krema ve tekrar 4 bisküvi yan yana diziyoruz. Bu işlemi kremamız bitene kadar devam ettiriyoruz.
En son kata tekrar krema sürüp, üzerine kalıbın kenarlarından sarkan streç filmi kapayıp, bir gece buzdolabında bekletiyoruz. (buzluk kısımda değil)
Ertesi gün kalıbı servis edeceğimiz kaba ters çevirip, üzerindeki streç filmi kaldırıyoruz ve üzerine kakao eleyip, yeşil fıstık serpiyoruz.
Dilim dilim kesip servis ediyoruz.
Bu pastayı Alman bir yemek sitesinden alıp denedim ve çok memnun kaldım. Hem görsellik olarak hem de lezzet açısından bizden tam not aldı ve burada da paylaşmak istedim umarım sizler de memnun kalırsınız
NOT: ( aradaki bisküviler kesinlikle yumuşamayıp, kıyır kalıyorlar. Pastanın özelliği de bisküvilerin kıyır kalması )
Afiyet olsun.
________________






[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]