Kesme Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı buğday nişastası
3 yemek kaşığı irmik
1 litre süt
3/4 su bardağı şeker
1/2 yemek kaşığı tereyağı
YapıLışı
*Un, nişasta ve irmiği bir tencere içerisine alıp güzelce karıştırın.
*Ardından sütten 1 su bardağı ekleyip bir çırpıcıyla hızlıca çırpın. Karışım tamamen homojen hala geldikten sonra sütün geri kalanını da ekleyip ocağı orta ateşe alın ve pişirmeye başlayın.
*Muhallebiyi devamlı olarak çırpıcıyla karıştırmaya devam edin ve süt kaynamaya başladıktan sonra şekerini de ekleiyn.
*Kıvamı koyulaşana dek çırpıcıyla karıştırarak pişirin. Yoğun bir boza kıvamını aldıktan sonra ocağı kapatın.
*Son olarak tereyağını ekleyerek iyice karıştırın.
*20x20 boyutlarında bir borcamı suyla ıslatın ve fazla suyunu dökün. Borcam hala hafifçe ıslakken hazırlamış olduğunuz muhallebiyi içerisine dökün ve üstünü bir spatula ile düzleştirin.
*Üstünün kurumaması için 5-10 dakika ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerini streç filmle kaplayın. Muhallebiye tamamen değeceği için kabuk bağlamasını önleyecektir.
*En az 3 saat tercihen bir akşam buzdolabında dinlendirdikten sonra dilediğiniz boyutlarda dilimler keserek süsleyin ve soğuk servis edin. Afiyet olsun..
^aLıntı^