Malzemeler
1 kase süzme yoğurt
8-10 adet Arnavut biberi(ince kıyılmış)
1 adet patlıcan
2 diş sarımsak(ezilmiş)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Servisi İçin:
2 çay kaşığı pul biber
Nasıl Yapılır?
*Patlıcanı közleyin.
*Bir kaseye yoğurt ve sarımsakları ekleyin. Güzelce karıştırın.
*Bir tavada tereyağını eritin ve üzerine biberleri ekleyin. Yanmamalarına dikkat ederek 15-20 saniye pişirin.
*Yoğurdun üzerine biberli yağı ekleyin. Karıştırın.
*Soyup bıçakla incelttiğiniz patlıcanı, tuzu ve karabiberi de ilave edin ve karıştırın. Patlıcanın bir kısmını sunum için ayırabilirsiniz.
*Sunum tabağınıza yoğurdu alın, bir kaşık yardımıyla dilediğiniz gibi yayın. Üzerine ayırdığınız patlıcanı ve bir miktar biberli yağı da ilave edin. Pul biberi de serptikten sonra servise hazır. Afiyet olsun!
~aLıntı~