HTML Kodları Nerede Yazılır?
Html kodu yazmak için bilgisayarlara bir program yüklemek gerekmez. Wordpad, not defteri gibi bir metin editörü ile Html sayfaları oluşturabilirsiniz.
Kod yazmayı daha kolay hale getirmek için dreamwear, Sublime Text, Brackets veya Notepad++ gibi programlar kullanılabilir. Yazılan html kodları kaydedilirken;
htm, xhtml ve html gibi tarayıcıların anlayacağı şekilde kaydedilmesi gerekir.
HTML Yazım Kuralları
HTML Etiketleri (tag) “<” ve “>” işaretleri arasına yazılır.
Bir HTML öğesi genellikle içeriğin arasına yerleştirilen bir başlangıç etiketi ve bitiş etiketinden oluşur. Örnek: <p>…….</p>
Bitiş etiketi, başlangıç etiketi gibi yazılır, ancak etiket adından önce bir “/” eklenir. “<html> </html>” , “<p> </p>”
vb.
HTML Belgesi
Yukarıda en basit haliyle yazdığımız HTML kodlarını açıklayalım.
<!DOCTYPE html> bildirimi belgeyi HTML5 olarak tanımlar.
<html> </html> Tüm etiketleri saran, html kodu ile kodlama işleme yapılması gerektiğini belirten sayfanın başında açılarak sayfanın sonunda da kapatılan etiketin adıdır. <html> … </html> şeklinde açılmalı ve kapanmalıdır.
<head> </head> etiketi belge hakkında meta bilgileri içerir. Bu bölümdeki yazılan hiç bir şey sayfada görünmez. Meta öğeleri genellikle sayfa açıklaması, anahtar kelimeler, belgenin yazarı, son değiştirilen ve diğer meta verileri belirtmek için kullanılır <title> </title> bu etiketler arasına yazdıklarınız tarayıcınızda başlık olarak görüntülenecektir..
body> </body> Sayfamızın içeriği ile ilgili tüm HTML kodları buraya yazılacaktır. Başlıklar, paragraflar, resimler, videolar, listeler
vb..
Bu konu da ilginizi çekebilir: Temel HTML Kodları
Html belgesinin temel etiketlerini açıkladık. Artık içerik oluşturmak için kullanılan HTML Kodlarına (HTML Etiketleri) geçelim.
HTML Yorum Etiketi
Yorum etiketleri, HTML kaynak koduna yorum eklemek için kullanılır.
Aşağıdaki sözdizimini kullanarak HTML kaynağınıza yorum ekleyebilirsiniz:
HTML <article> Etiketi
<article> Makale öğesi, bir belge, sayfa, uygulama veya sitedeki eksiksiz veya müstakil bir bileşimi temsil eder. Bu bir dergi, gazete, teknik veya bilimsel makale, bir makale veya rapor, bir blog veya başka bir sosyal medya yazısı olabilir.
Genel bir kural, makale öğesinin yalnızca öğenin içeriği belgenin anahatlarında açıkça listelenmesi durumunda uygun olmasıdır. Her makale, tipik olarak, makale öğesinin çocuğu olarak bir başlık (h1-h6 öğesi) eklenerek tanımlanmalıdır.
Makale elemanları iç içe geçtiğinde, iç eşya elemanları, dış eşyaların içeriğiyle ilgili prensipte olan eşyaları temsil eder. Örneğin, bir sitedeki blog girişi, blog girişi için makale öğesi içine yerleştirilmiş makale öğelerindeki diğer blog girişlerinin özetlerinden oluşabilir.