Konu: Hasbihâl
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Mart 2023, 21:41   #59
KahKaha
KahKaha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Pamuk İpliğinde Sadakat

Bir tek soru ile bütün düşünceler değişebiliyor.
Aslında bilmediğin bir şey sormuyorsun çoğu zaman, sadece “haksızlık mı yapıyorum acaba?” sorusuna cevap olsun diye soruyorsun ve sonunda bütün düşüncelerin değişmek zorunda kalıyor.

Bendeki bu gereksiz sadakatin çok uzun zamandır farkındayım da bazı şeyler hakkında bıçak kemiğe dayanmadan herhangi bir adım atmıyor insan. Bulunduğun pozisyonun alışkanlıkları, gideceğin yerin çok daha konforlu olmayacağı gerçeği, mevcut konumdaki gönül bağı kurduğun arkadaşların, ve kabullenmişlikler zaman içinde kocaman bir dağ oluyor ve sadakat olarak dikiliyor karşına.
İçten içe biliyorsun ki, aslında hiç bir değerin yok, rakamlardan ibaretsin. Belki şahıslar adına bir değerin vardır lakin kurumların gözünde değersiz olduğunu biliyorsun. Buna rağmen içinde bir belki haksızlık eden benimdir umudu ile dolaşıyorsun.

Bıçak kemiğe dayandı ve sormam gereken soruları bir çırpıda soruverdim, Bolahenk. Sonuç: Tahmin ettiğim ama beklemediğim gibi.
Bundan sonrası için duygusallığı ve insani ilişkileri bir kenara bırakıp bir süre işlemsel yaklaşmam gerekecek. Bir kaç aya bu durumu çözmüş olurum.
Bu da milat olarak burada dursun.

________________