Pancar Kroket Tarifi
Pancar Kroket Tarifi İçin Malzemeler
1,5 adetkırmızı pancar(haşlanmış, rendelenmiş)
100 gramkeçi peyniri
1 tatlı kaşığıtuz
1 çay kaşığıkarabiber
1 paketkabartma tozu
1+3/4 bardakmısır unu
3 yemek kaşığıun
Kızartmak İçin:
3 su bardağıkızartma yağı
2 adetyumurta
3 yemek kaşığıgaleta unu
4 yemek kaşığıun
Yoğurtlu Sos İçin:
2 yemek kaşığısüzme yoğurt
2-3 yapraktaze fesleğen
1 dişsarımsak
2 yemek kaşığızeytinyağı
1 tatlı kaşığıtereyağı
1 yemek kaşığıçam fıstığı
Pancar Kroket Tarifinin Püf Noktası
Kroketleri kızartmadan önce buzdolabında dondurmak kroketlerin dağılmasını önleyecektir.
Pancar Kroket Tarifinin Pişirme Önerisi
Kızartma yağmak için yağın iyice kızardığına emin olun.
Pancar Kroket Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pancarların kabuklarını soyun ve tuzlu suda haşlayın.
- Haşlanan pancarları rendeleyin ve soğutun.
- Soğuyan pancarlara, keçi peyniri, mısır unu, kabartma tozu ve unu ilave edin. Mısır ununu ve normal unu eklerken 2-3 seferde ekleyerek pancarların unu emmesini sağlayın.
- Tüm malzemeyi hamur kıvamına getirin ve spatula yardımıyla eze eze karıştırın.
- Hazırladığınız harçtan minik
parçalar kopartarak yuvarlayın.
Yuvarladığınız pancarları una bulayın ve buzdolabında 35-40 dakika bekletin.
Kroketler dinlenirken süzme yoğurdu bir kaba alın. İçine ince kıyılmış fesleğen, sarımsak, tuz ve zeytinyağını yoğurda ekleyin ve iyice karıştırın.
Tereyağını eritin ve çam fıstıklarını kavurun. Dilerseniz bu aşamayı sunum esnasında da yapabilrisiniz.
Donmuş kroketleri yumurtaya, una ve en son galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.
Kızarmış pancar kroketleri süzme yoğurt ve çam fıstığı yatağında servis edebilirsiniz. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Pancar Kroket Tarifinin Servis Önerisi
Altına süzme yoğurtlu fesleğenli tazelik verecek bir tamamlayıcıyla sunumunuzu ferahlatabilirsiniz.
Alinti: yemek.com