Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Ekim 2023, 18:25   #1
Alisa
BANLI ÜYE
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Keçi ayağı Tarifi


Kaç
Kişilik
6 kişilik





Keçi ayağı tarifi için malzemeler
Malzemeler

500 gr un
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı tuz
Kızartmak için

Ayçiçeği yağı
Keçi ayağı Nasıl Yapılır
Un, yumurta, yoğurt, tuz ve karbonatı çukur bir kapta yoğurun. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Un serptiğiniz mutfak tezgahında hamuru açın. 2 parmak eninde uzun şeritler kesin. Kestiğiniz şeritlerden 6-7 cm uzunluğunda dikdörtgenler elde edin. Her bir parçanın uzun kenarına iki kesik atın. Ayçiçeği yağını derin bir tavada iyice ısıtın. Isınan yağda hamurları kızartıp kağıt havlu üzerine alın. Sıcak servis yapın.