Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Kasım 2023, 08:55   #1
Alisa
BANLI ÜYE
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Piravu Mantısı Tarifi



Malzemeler
  • 3 domates
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı su
  • Toz kırmızıbiber
Hamur için
  • 4 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı su
  • tuz
İç malzeme için
  • 200 gr beyaz peynir
  • 2 soğan
  • 2 sivri biber
  • Toz kırmızı biber
Nasıl Yapılır
  • İç malzeme için peyniri ufalayın. Soğanları temizleyip kıyın. Sivri biberleri temizleyip ince doğrayın.
  • Peyniri bir kaba alın. Soğan, biber ve kırmızıbiberi ilave edip harmanlayın.
  • Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp su, yumurta ve tuz ilave edip orta sertlikte bir hamur yoğurun.
  • Hamuru 20 dakika dinlendirip bezelere bölün. Her bezeyi 1 mm kalınlığında açıp kareler hazırlayın.
  • Hazırladığınız iç malzemeyi mantı hamurlarına paylaştırıp üçgen şeklinde kapatın. Bir çorba kaşığı zeytinyağını yanmaz tavada ısıtın. Mantıları ilave edip az yağda kızartın.
  • Domatesleri yıkayıp rendeleyin. Bir tencerede zeytinyağını ısıtıp domatesi ekleyin ve salça kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Suyu ekleyip kaynatın. Mantıları ilave edin ve 15 dakika pişirin. Suyunu çekince tabaklara paylaştırıp kırmızı biber serpiştirerek servis yapın.


Alıntı