Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Kasım 2023, 15:28   #1
ExELaNCE
Webmaster
ExELaNCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Yeni Başlayanlar İçin Seo Uyumlu Makale Yazımı

Sizlere Seo uyumlu makale nasıl yazılır? Nelere dikkat edilmesi gerekir? Sorularının cevaplarını bu makale içerisinde paylaşacağım. Öncelikle belirtmem gerekir ki size yazdıklarımın tamamı bugüne kadar ki Google tecrübelerimin ve araştırmalarımın sonucu uzun yıllar sonra bana bırakmış olduklarıdır.

Bir Makale başlığı ile başladığınız andan itibaren rakiplerinizi düşünerek yazdığınız makale size %50 etkiyle geri dönüşüm sağlayacaktır. Rakiplerinizin en az sizin kadar çalıştığını ve o kelimede gelmek istediğinizi düşündüğünüz de sizde benzersiz makaleler yazmaya başladığınızı ve sadece bir kaç farklı yöntemle bu makalenizin "Arama Motorları Tarafından" kısa bir süre içerisinde farkedileceğini unutmayınız.

Başlamış olduğunuz makale içerisinde Anahtar kelimelerini yoğun olarak kullanmanız sizlere şu çarışımı bulundursun. Bir arkadaşınız ile sohbet ederken o arkadaşınızın sürekli aynı kelimeyi kullanması Örn. (Anlatabiliyor muyum?) demesi belli bir süre sonrasında sizin sadece o kelimeye odaklanmanızı konuşmanın bütününden kopmanızı sağlar. Google botlarının da makale içerisindeki mantığı iki arkadaşın diyalogu gibidir. Anahtar kelimelerini yoğun kullanmanız Google botlarının makaleden çok anahtar kelimelerinize odaklanmasını sağlar ve bu makalenin spama girme olasılığı çok yüksektir.

Peki şimdi aklınızdan geçen soruyu cevaplayalım Anahtar kelimelerimizi makalede nasıl ayarlayacağız? 400 kelimelik bir makale içerisinde arama yoğunluğu çok yüksek kelimelere sahip 4 adet anahtar kelime girerek rahatlıkla makalenizi anahtar yoğunluğuna göre Seo uyumlu hale getirebilirsiniz. Ağır yoğunluklu anahtar kelimelerde %4 olarak kullanabilirken aranma yoğunluğu daha hafif kelimelerde ise %6 olarak kullanabilirsiniz. Makaleniz içerisinde sadece anahtar kelimelerinizi değil bu söylediğim cümleye lütfen dikkat edelim. Sadece anahtar kelimenizi değil cümleyi H1 etiketine alarak Anahtar kelimenizi daha vurgulu bir hale getirebilirsiniz. Seo için yapmış olduğunuz anahtar kelimeli H1 eklentileri de makaleye değil Anahtar kelimeyi belirginleştirdiğinizi belirterek vermiş olduğunuz emeğin boşa gitmesini sağlayacaktır.

Yazmış olduğunuz makale içerisinde mutlaka ve mutlaka url geçmelidir. Ve bu Url H1 eklentisi ile desteklenmelidir. H2 ve H3 eklentilerini kullanacağınız kelimelerde ise anahtar kelimenizi destekleyecek kelimeler olması makalenizin kusursuz olmasını sağlayacaktır. Aynı zamanda makalaniz içerisinde mutlaka ve mutlaka anahtar kelimenizi destekleyecek resimler yer almalı ve bu resimlere alt etiket eklemeniz gerekmektedir. Yazmış olduğum özellikler kusursuz bir makale yazmanız için sizlerin yapması gerekenlerdir. Aslında o kadar da zor şeyler değil 1 makale yazmak için oturup saatlerce hatta günlerce uğraşmanız gerekmemektedir.

Makalemizi yazdığımıza göre makalemiz artık "Arama motorlarına" uygun hale gelmiş bulunmaktadır. Makalenizi yazmadan önce kesinlikle ve kesinlikle "Kelime Analizi" yapmanız gerekemektedir. Makale yazmaya başlamadan önce mutlaka kelime analizi yapılmalı ve en doğru anahtar kelime belirlenmelidir. Yazınızın başlığı, anahtar kelimeyi içermelidir. Yazdığınız makale, en az 300 kelime içermelidir. Anahtar kelimeleriniz, önem önceliğine göre; H1, H2, H3 şeklinde sıralanmalıdır. Makalenin ilk ve son 100 kelimeleri içinde anahtar kelime geçmelidir. Makalede kullanılan görsellerin alt etiketinin anahtar kelime içermesi gerektiğini tekrarlamakta fayda var. Makalede anahtar kelime içeren linklendirme şeklinde bir giriş bir de çıkış linki olmalıdır. İlk anahtar kelimenin, kalın ve italik şekilde yazılması gereklidir.