21 Kasım 2023, 23:16
|
#1
|
|
Tuzda Et Tavuk
Tuzda tavuk mu olur dediğinizi duyar gibiyiz. Hatay’a özgün olan bu yemek türü, bildiğiniz ev yemeği tuzundan bir çember içine alınan tavuk ile uzun saatler pişirildikten sonra afiyetle yeniyor. Tavuğun içerisini iç pilavla dolduruyorlar ve tamamı tuzla kaplanmış bir tepsi içerisinde uzun saatlerce pişirilerek servis ediliyor. Bu durumda evdeki tuz stoklarının biteceği su götürmez bir gerçek.
Fırında pişirilmeye bırakılan tuz kütlesi içerisindeki tavuk ters çevrilerek ardından kırılıyor ve içerisindeki tavuk alınıyor. Tuzda pişirilmesinin nedeni ise tavuğun ve iç pilavının daha lezzetli olmasıdır. Akıllara şu soru gelebilir. Tavuk aşırı tuzlu olmayacak mı? Hayır. Tavuk ve iç pilavı her ne kadar tuz içerisinde pişse de yemeği aşırı tuzlu bir kıvama getirmiyor.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
|
|
|