Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Kasım 2023, 15:56   #1
Merve
Merve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Sariyer böreği



Yıllardır değişmeyen bir lezzet olan Sarıyer böreğinin bol fıstıklı, kuşüzümlü, kıymalısı en makbulü. Taş fırında pişen çıtır çıtır böreğin tadına doyum olmuyor. Kolay tarifiyle evde hemen yapmak isteyeceğiniz nefis Sarıyer böreği tarifi.


MALZEMELER
4 su bardağı un

1 adet yumurta

1 Türk kahvesi fincanı ayçiçeği yağı

Yarım limonun suyu

1 su bardağı su

1 çay kaşığı tuz

ARASI VE ÜZERİ İÇİN

125 gram eritilmiş tereyağı

İÇ MALZEME İÇİN

250 gram kıyma

1 adet büyük boy soğan

1 yemek kaşığı kuşüzümü

1 çay kaşığı yenibahar

Tuz, karabiber





Unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın. İçine yumurta, sıvıyağ, limon suyu, tuz ve su ekleyerek yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin. Yemeklik doğranmış soğan ve kıymayı bir tavaya alıp kavurun. Üzerine kuşüzümü, tuz, karabiber ve yenibahar ekleyip soğumaya bırakın. Dinlenen hamuru 10 eşit bezeye ayırın. Her bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine tereyağı sürün. Bezelerin 5 tanesini üst üste koyun. Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayın. Buzdolabına koyup 1 saat dinlendirin. Sürenin sonunda 5'li guruplardan birini düz bir zemine serilmiş geniş bir örtünün üzerine koyun. Kenarlarından çekerek açabildiğiniz kadar ince açın. Bir kenarına iç malzemenin yarısını koyun ve rulo yapın. Yağlanmış bir fırın tepsisine (U) şeklinde yerleştirin. İki ucunu içeri doğru kıvırın. Kalan hamur grubunu da aynı şekilde hazırlayın. Üzerine tereyağı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Dilimleyerek servis yapın.



Kaynak:Alıntı
________________

“Eğer bir odanın bir köşesine tek bir gün ışığı vuruyorsa emin olabilirsiniz ki o ışığın altına çoktan bir kedi uzanmıştır. .”

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]