Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Ocak 2024, 10:56   #1
Edi
Süper Moderatör
Edi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kemalpaşa Tatlısı

Kemalpaşa Tatlısı

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kemalpaşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağ ıyoğurt
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
Şerbeti için:

3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu

Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Karıştırma kabının içerisine 1 adet yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ aktarın.
  2. Yoğurdu ilave edin. Üzerine 1 su bardağı irmik, birer paket vanilya ve kabartma tozunu karışıma ekleyin.
  3. Unu da azar azar ilave ederek karıştırın
  4. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aktarın.
  6. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar 25 dakika kadar pişirin.
  7. Tatlınız sıcakken önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti üzerine gezdirin.
  8. Şerbetini çekince üzerine Hindistan cevizi serperek servis edin. Afiyet olsun.
Kaynak: yemek.com
________________



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]