Kestaneli Fındıklı Çikolata Topları Tarifi Kış mevsimde ilk aklımıza gelen lezzetlerden olan kestane ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz fındıklı leziz çikolata topları... Müjgan Yurtseven'in tarif defterinden... Bu tariff yılbaşı sofralarında yemek sonrası kahve yanı tatlı atıştırmalığı olarak çok yakışacaktır... Servis: 12 adet Hazırlama süresi: 20 dakika Bekletme süresi: 30 dakika Malzemeler: 150 gr şekerli kestane püresi veya kestane şekeri 2 yemek kaşığı kakao 3 yemek kaşığı fındık unu 1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu 100 gr bitter çikolata 1 yemek kaşığı kıyılmış fındık içi Yapılışı: *Kestane püresi veya kestane şekeri, kakao, fındık unu ve rendelenmiş portakal kabuğunu bir kaseye alıp karıştırın. Elinizle minik toplar hazırlayıp buzdolabında 30 dakika kadar bekletin. *Çikolatayı benmari usulü eritip kıyılmış fındık içini ekleyin ve karıştırın. *Düz bir tabağa pişirme kağıdı serin. Kestaneli minik topları çikolataya batırıp pişirme kağıdı üzerine sıralayın ve çikolata sertleşene kadar buzdolabında bekletin. Kısa notlar: *Kestane şekeriyle yaparsanız şerbetiyle birlikte püre haline gelene kadar ezin. *Kapalı kapta buzdolabında iki hafta kadar saklayabilirsiniz. Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın...
Kış mevsimde ilk aklımıza gelen lezzetlerden olan kestane ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz fındıklı leziz çikolata topları... Müjgan Yurtseven'in tarif defterinden...
Bu tariff yılbaşı sofralarında yemek sonrası kahve yanı tatlı atıştırmalığı olarak çok yakışacaktır... Servis: 12 adet Hazırlama süresi: 20 dakika Bekletme süresi: 30 dakika Malzemeler: 150 gr şekerli kestane püresi veya kestane şekeri 2 yemek kaşığı kakao 3 yemek kaşığı fındık unu 1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu 100 gr bitter çikolata 1 yemek kaşığı kıyılmış fındık içi
Yapılışı: *Kestane püresi veya kestane şekeri, kakao, fındık unu ve rendelenmiş portakal kabuğunu bir kaseye alıp karıştırın. Elinizle minik toplar hazırlayıp buzdolabında 30 dakika kadar bekletin. *Çikolatayı benmari usulü eritip kıyılmış fındık içini ekleyin ve karıştırın. *Düz bir tabağa pişirme kağıdı serin. Kestaneli minik topları çikolataya batırıp pişirme kağıdı üzerine sıralayın ve çikolata sertleşene kadar buzdolabında bekletin. Kısa notlar: *Kestane şekeriyle yaparsanız şerbetiyle birlikte püre haline gelene kadar ezin. *Kapalı kapta buzdolabında iki hafta kadar saklayabilirsiniz. Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın...