Malzemeler:
125 Gram Tereyağı
50 Gram Tahin
50 Gram Dövülmüş Ceviz
1 Fincan Yoğurt
300 Gram Un
1 Paket Kabartma Tozu
125 Gram Toz Şeker (Dut Pekmezli Şerbet İçin)
1 Su Bardağı Su (Dut Pekmezli Şerbet İçin)
Yarım Limon (Dut Pekmezli Şerbet İçin)
1 Çay Bardağı Dut Pekmezi (Dut Pekmezli Şerbet İçin)
Yapılışı:
Tereyağını eritip derin bir kaba alın.Ceviz içi, tahin ve yoğurdu ekleyip karıştırın.Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip sert kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Yuvarlak bir kalıbı yağlayıp hamuru elinizle bastırarak yayın ve dilimleyin.Önceden ısıtılmış 210 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Dut pekmezli şerbet için, şekerle suyu sos tenceresinde kaynatın.Limon suyu ve pekmezi ekleyip ocaktan alın.Tatlıyı fırından çıkarıp üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökün. Şerbetini çekinceye kadar bekletin.Buzdolabında en az iki saat bekletin.Dilimleyip servis tabağına alın ve bir parça kaymak ile servis edin.
Nevzine artık hazır, afiyet olsun.