04 Ağustos 2021, 01:11
|
#1
|
BekLentiLer Üzer BekLemeyin
|
Unsuz Fıstık Ezmeli Kurabiye
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Unsuz fıstık ezmeli kurabiye tarifi
Malzemeler:
1 su bardağı fıstık ezmesi / şekersiz ve kalın dokulu
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı bal
3 çorba kaşığı fındık / irice dövülmüş
3 çorba kaşığı damla çikolata
Hazırlanışı:
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Fırını 160 derecede ısıtın.
Bir kaseye fıstık ezmesini koyun. Üzerine karbonatı ekleyin ve limon suyunu karbonatın üzerine dökerk aktif hale getirin.
Tuz ve balı da ekleyerek spatula ile karıştırın.
Son olarak, fındık ve çikolata taneciklerini de ekleyin, homojen bir hale getirene kadar karıştırın.
Kurabiye hamurunu iki talı kaşığı yardımı ile alın ve tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. Pişerken büyüyor ve yayılıyor. Çok fazla yakın olmasınlar. Dilerseniz üzerlerini ıslattığınız bir çatalla hafifçe bastırarak şekil verin.
Sıcak fırına verin ve 8-12 dakika arası (arada kontrol edin, çabuk yanıyor) pişirin. (Size pişmemiş gibi gelebilir, soğuyunca sertleşecekler.) Fırından alın ve bir kurabiye telinin üzerinde soğutun.
Unsuz fıstık ezmeli kurabiyeleri soğuduktan sonra kapaklı bir kase içinde saklayın.
NOT; Kabartma tozu değil, karbonat kullandım.
Şeker miktarı size az gelirse 1 kaşık daha bal ekleyin. Eğer çikolata kullanıyorsam, ben bal eklemiyorum. Şekerli fıstık ezmesi kullanırsanız, bal eklemeyin.
Fındık yerine ceviz ya da badem olabilir.
Dilerseniz, fındık ya da çikolata kullanmayın tarifi etkilemez. Sadece çikolata eklemezseniz, bal miktarını biraz artırın.
Bal yerine dut kurusu şekeri kullanabilirsiniz.
Bu tariften 12 adet kurabiye çıkıyor.
Damla çikolata yerine ufak parçalara bölünmüş bitter çikolata kullanabilirsiniz.
Kek ve kurabiye tariflerinde pekmez değil ama bal rahatlıkla kullanılır. Zararlı maddeye dönüşmez sadece vitamin kaybına uğrar.
________________
Bir Defa Aldatan Kisiyi Affedersen, Seni Yine Kullanir;
Çünkü Ihanet Bir Ruh Hali Degil, Karakterin Dökülüş Biçimidir.
|
|
|