04 Ağustos 2021, 13:28
|
#15
|
BekLentiLer Üzer BekLemeyin
|
iRmik HeLvaSi Tarifi..
Kullanıcılara ait mesajları görebilmek için üye girişi yapmalısınız!
|
|
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
İRMİK HELVASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
Helva için:
3 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı irmik
1/2 su bardağı çam fıstığı
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
Servisi için:
2 tatlı kaşığı tarçın (arzuya göre)
MasterChef menüsünden: Tane tane dökülen irmik helvası tarifi #1
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
İRMİK HELVASI NASIL YAPILIR?
3 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin ve yarım su bardağı çam fıstığını içine ekleyip kavurmaya başlayın.
Fıstıklar kavrulduktan sonra 1,5 su bardağı irmiği tencereye aktarın.
Sürekli karıştırıp kısık ateşte 20 dakika kadar kavurun.
Tatlının şerbeti için 1,5 su bardağı su, 1,5 su bardağı şeker ve 1,5 su bardağı sütü küçük bir tencereye alın.
Karıştırdıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakın.
İrmik iyice kavrulduktan sonra sıcak şerbet karışımını, tavaya azar azar ekleyin.
Kaynamaya başlayan irmiği sürekli olarak karıştırın ve kısık ateşte 8-10 dakika kadar pişirmeye devam edin.
Dinlenmesi için üzerine bir kapak kapatın.
Demlenen irmik helvasını servis kaselerine alıp ters çevirip çıkarıın. Arzuya göre tarçın ve dondurma ile servis edin. Afiyet olsun..
MasterChef menüsünden: Tane tane dökülen irmik helvası tarifi #2
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
İRMİK HELVASI TARİFİ PÜF NOKTALARI
İrmiği çok fazla kavurup yakmamalı ve sürekli karıştırmak gerekmektedir. Eğer helvanın rengi açık olsun istiyorsanız kavurma süresini kısa tutabilirsiniz.
Koyu renkli helva istiyorsanız kavurma süresini biraz daha uzatabilirsiniz. Ancak yakmamaya dikkat etmelisiniz. Helvanızı dondurma ile servis edebilirsiniz.
________________
Bir Defa Aldatan Kisiyi Affedersen, Seni Yine Kullanir;
Çünkü Ihanet Bir Ruh Hali Degil, Karakterin Dökülüş Biçimidir.
|
|
|