Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Mart 2024, 03:48   #1
Overdose
SihirliSohbet.Org
Overdose - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Ramazan'ın 14. günü için iftar menüsü

Kremalı Mantar Corbasi
Şıhıl mahşi
Peynirli Girit
Gavurdağı Salatası
Ramazan Şerbeti
Hira tatlısı


Kremalı Mantar Çorbası için
Malzemeler
15-20 adet mantar (Tercihan kestane mantarı ve dilimlenmiş))
6 yemek kaşığı tereyağı
6 yemek kaşığı un
1 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
1 adet küçük boy kereviz (Küçük doğranmış)
1 çay kaşığı kuru kekik
1 çay kaşığı mercanköşk
4 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı krema
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

Nasıl Yapılır
Uygun bir tencerede tereyağını eritin. Soğanı ve kerevizi ekleyip yaklaşık 4-5 dakika soteleyin. Mantarı, kekik ve mercanköşkü ilave edip mantarlar yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika sotelemeye devam edin.
Sebzelerin üzerine unu serpin ve hafif kokusu çıkana kadar yaklaşık 2 dakika karıştırın.Tavuk suyunu ilave edin ve çorba kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın. Sebzeler yumuşayıp kıvam alana kadar pişirin. Ardından kremayı çorbaya karıştırarak yavaşça ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Ateşten alın ve üzerine taze çekilmiş karabiber serperek servis edin.





Şıhıl Mahşi Tarifi İçin Malzemeler
1 kilogram kabak
1çay bardağı sıvı yağ
2adet soğan(yemeklik doğranmış)
1 yemek kaşığı Domates Salçası

500gram dana kıyma (orta yağlı)
1,5çay kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı Karabiber
1 çay kaşığı Pul Biber
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 avuç doğranmış maydanoz
Salçalı Naneli Su İçin:
1 yemek kaşığı Domates Salçası
1su bardağı su
1tatlı kaşığı Kuru Nane

Üzeri İçin:
1su bardağı
çırpılmış yoğurt
1 diş sarımsak (ezilmiş)

Şıhıl Mahşi Tarifi Nasıl Yapılır?
Kabakları yıkayıp çatal yardımıyla dışına şekil verin ve kabakları ikiye bölüp içlerini alın. İçlerini veya uç kısımlarını bir kenarda daha sonra üzerine koymak için saklayın.Kabakları kızgın sıvı yağda hafif yumuşayana kadar kızartın.
Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile soğanları yumuşayana kadar kavurun.Ardından kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Domates salçasını da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın ve haşlanmış nohutu da ekleyin.
Son olarak doğranmış maydanozu ekleyip ocaktan alın.
Kabakların içerisine kıymalı harcı doldurun ve kabak içinden üzerine bir parça koyun.
Isıya dayanıklı kaba dizin.
Kabakların üzerine salçalı, naneli su ekleyin ve 190 derece fırında 30 dakika pişirin.


Servis ederken çırpılmış sarımsaklı yoğurt ve piştiği salçalı sudan gezdirerek servis edin.



Gavurdağı Salatası Tarifi İçin Malzemeler
4 adet büyük boy domates
1 adet büyük boy kırmızı soğan
2 adet orta boy çarliston biber
2adet orta boysalatalık
100 gram ceviz içi
1/2 demetmaydanoz
6 yemek kasigi zeytinyağı
4 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı sumak
1 çay kaşığı tuz

Gavurdağı salatasının en önemli püf noktası tüm malzemelerin oldukça küçük şekilde doğranmış olması. Tüm malzemeleri yıkayıp temizleyin. Kabuklu ceviz kullanıyorsanız kırın.

Domatesleri küçük parçalar halinde doğrayın. Bol suda yıkadığınız salatalıkları tavla zarı büyüklüğünde kesin. Kuru soğanı domatesler ve diğer malzemelerle uyumlu olacak şekilde küçük küçük doğrayın. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız sivri biberleri küçük küpler halinde kesin.

Maydanozu incecik kıydıktan sonra tüm malzemeyi derin bir salata kasesinde harmanlayın. Salatanın sosu için; zeytinyağı, sumak, nar ekşisi ve tuzu küçük bir kapta karıştırdıktan sonra salata kasesine aktarın.
Sosu ile buluşturduğunuz salatayı derin bir servis tabağına alın. Üzerini küçük parçalar halinde kırdığınız ceviz içi ile süsledikten sonra sulanmaması için bekletmeden servis edin.


Ramazan Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler
6 u bardağı su
3/4 u bardağı toz seker
1 su bardağı visne
10 adet kurutulmuş erik
1 su bardağı kuru üzüm
5 gram taze zencefil
1 adet çubuk tarçın
6 adet karanfil

Ramazan Şerbeti Tarifi Nasıl Yapılır?
Suyu derin bir tencereye aktarın. Kabuğunu soyduğunuz taze (kök) zencefil, karanfil ve çubuk tarçın ilavesiyle kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başlayan suya toz şekeri atıp karıştırın. Sap kısımlarını tek tek ayıkladığınız kuru üzüm ve eriği ekleyin. 5 dakika kadar kaynatın.
Son olarak taze vişneleri katıp kaynatma işlemini 2-3 dakika daha sürdürün.
Ocaktan aldığınız şerbet karışımını ılınması için oda ısısında bekletin. Ilınan şerbet karışımının tanelerini bir süzgeç yardımıyla süzerek alın.
Sürahiye alıp buzdolabında soğuttuğunuz ramazan şerbetini soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.




Hira tatlısı tarifi
Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
1 det umurta
1/2 u bardağı oğurt
1/2 u bardağı ıvı yağ
1 u bardağı rmik
1,5 u bardağı n
1 paket abartma tozu
1/2 paket anilin
Üstünü bulamak için:
1/2 u bardağı rmik
Şerbeti için:
2 u bardağı şeker
2 u bardağı su


Hira Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Hira tatlısı için ilk olarak uygun bir tencereye su ve şekeri alın.
Şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynamaya başlamadan altını kapatın ve soğumaya bırakın.
Yoğurma kabına hamur için gerekli tüm malzemeleri ekleyin. Bir spatula yardımıyla güzelce karıştırın.
Ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Genişçe bir kaba aldığınız irmiğin içine atın ve her tarafını irmikle kaplanacak şekilde yuvarlayın.
Tüm hamuru bu şekilde şekillendirin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika üzeri kızara kadar pişirin. Tatlılar fırından çıkar çıkmaz üstlerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbet tamamen çekene kadar tatlınızı dinlendirin.
Hira tatlısı hazır. Şerbetini çekip dinlenen tatlılarınızı Antep fıstığıyla süsleyip servis edebilirsiniz.
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]