Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Nisan 2024, 15:29   #1
KoJiRo
Kırılmış Bir Kalbin Hesabı,Bu Dünyaya Ağır Gelir.
KoJiRo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Mus Tadında Kakaolu Tavuk Göğsü



Mus Tadında Kakaolu Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

1 lt süt
2 yemek kaşığı dolusu tereyağ veya margarin
1 su bardağından 1 parmak eksik un
2 yemek kaşığı dolusu kakao
1 su bardağı şeker
1 paket bitter veya sütlü çikolata
1 paket vanilin

Üzeri için;

Beyaz çikolata
Hindistan cevizi
Fındık
Fıstık (isteğe bağlı)

Mus Tadında Kakaolu Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır ?

1 - Tereyağı uygun bir tencerede eritin.
2 - Unu ekleyip kokusu çıkana dek kavurun.
3 - Soğuk sütü, kakaoyu ekleyip topaklanmaması için sürekli karıştırarak pişirin.
4 - Kıvam almaya başladığında şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin.
5 - Fokurdamaya başladığında altını kısın ve 1-2 dk daha pişirin.
6 - Vanilini çikolatayı ekleyip karıştırıp kapatın.
7 - Ocaktan alıp 2-3 dk blenderdan geçirin.İçerisinde pütürler kalırsa endişe etmeyin.Bu aşamada pürüzsüz, güzel bir kıvam elde ediyoruz. Püf noktası burada
8 - Küçük boy bir borcamı ( dikdörtgen, kare, yuvarlak vs) suyla çalkalayın ve muhallebiyi borcama aktarın.
9 - Bu şekilde servis yaparken borcama yapışmayacaktır.
10 - Ilıdığı zaman üzerini kapatıp en az 3-4 saat buzdolabında soğutun.
11 - Sonrasında ters çevirip dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun