|
Annemm 🤍
Canım annem, cennetin ayakları altında olan, sen olmazsan hayatımın bile olmayacağı canıma can, hayatıma hayat olan, bana o kadar güzel annelik yaptın ki, kimsenin annesine bakıp, keşke bu benim annem olsaydı demedim. Sana duyduğum şükürü, minnetin tarifi yok, ne söylesem az, ne desem az, kelimeler yetersiz. Doğduğum günden bu yaşıma kadar, bana ışık oldun, yolumu ışığınla aydınlattın. İşte bu yüzden hiç bir zaman karanlık bir yola girmedim. Sen benim en büyük hazinem, kimseyle paylaşmayacağım kalbim, koruyucu meleğim, renksiz hayatıma renk olan, sadece iyiliğim için çırpınan, iyiliğimi isteyen, beni karşılıksız, koşulsuz her ne hata yaparsam yapayım, her ne yanlış yaparsam yapayım, hiç bir zaman beni sevmekten vazgeçmeyen, kötülüğümü istemeyen sadece beni düşünen en değerli varlığım.
Annemm sen olmazsan ben nerden bilebilirdim, konuşmayı, yürümeyi, koşmayı, hayatta kalmayı
Nerden bilebilirdim, sevmeyi,
Nerden bilebilirdim şefkati,
Nerden bilebilirdim, doğruyu, yanlışı
Nerden bilebilirdim, güzel konuşmayı
Nerden bilebilirdim, güçlü olmayı
Nerden bilebilirdim, saygıyı, sevgiyi,
Nerden bilebilirdim, dünyayı, insanları
Annem sen olmazsan ben hiç bir şey bilmezdim ki, gücümü de, yaşamayı da sana borçluyum. İşte bu yüzden cennet annelerimizin ayakları altındadır ya. Sonsuz bir sabırla bizi büyütürler, derdimizi, öfkemizi, stresimizi, anlaşılmamızlığımızı sevgisi ile yumuşatır. Her hastalandıgımda sabaha kadar başımda bekler, iyileşmem için her şeyi yaparsın büyük sonsuz bir sabırla. Ne yaparsam yapayım hakkını ödeyemem, ne kadar teşekkür etsem az. Çocukların için mutluluğundan, hayallerinden bile vazgeçtin, diyorum ya bizi karşılıksız, koşulsuz seven tek varlıktır, bizler için her şeyinden vazgeçen. Her şeyi, dünyası, hayatı sadece çocukları güzel olan her şeyi bize aşılayan, daha ben bile ne hissettiğimi bilmezken, ne hissettiğimi bilen, ben konuşmadan sadece gözlerimin içine bakarak nasıl olduğumu anlayan tek kişisin annem, bu hayatta sadece iyi insan, insan olmayı öğreten, şefkati, merhameti, güzel konuşmayı, terbiyeyi, saygıyı, yardımsever olmayı güzel olan her şeyi yapıp, beni kötü olan her şeyden insanlardan uzak durmamı, uzak tutan koruyucu meleğim. Ah annem diyorum ya ne desem az, ne desem kelimeler yetersiz geliyor hayatımdaki her şeyi sana borçluyum. Sen benim hayatıma hayat olan, hayatımın anlamı olan, varlığınla huzur bulduğum en değerli varlığım, beni benden daha çok seven en değerlim, beni yetiştirirken döktüğün terin her damlası cennete sana ırmak olsun, iyiki annemsin, iyi ki seni kızınım, dünyaya bir daha gelsem yine senin kızın olurum, yine sen hayatımda ol isterim, yine sen, sadece sen, tek sen, hep sen en değerlim, koruyucu meleğim.
|