Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Haziran 2024, 01:03   #11
nesimsek
Editör
nesimsek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı:
Selale Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Ahh babam! Galiba anımsadığım ilk öğüdüdür bana. ‘’Hayallerinin rengi ne olursa olsun, kaç defa ipi elinden kaçırırsan kaçır yine de her defasında çok daha hızlı koş ve hep yükseklerde tut onları.’’ diyerek gözyaşlarımı elleriyle sildi.

Bir baba iseniz çocuğunuza fakat hala çocuksanız kendi çocukluğunuza bugün bir uçurtma yapın ve bir hayalle, dilekle bulutlara gönderin.

Biricik babam, dilerim o günlerde bana, kardeşime yaptığın o güzel uçurtmaları bir gün torunlarına da yapmak nasip olur.

Sizin bahsetmiş olduğunuz "uçurtma" ya bizler "çıtalı" derdik @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hanım kardeşim.
Dediğiniz gibi biraz zahmetli ama beceri isteyen bir şeydi çıtalı yapmak. Bir de defter yaprağından yırtıp katlayarak yaptığımız şeytan uçurtması vardı, onu yapmak çok basitti ama ömrü de olmazdı, yaptığınız gün hevesinizi aldıktan sonra muhtemelen bozulurdu ve çoğunlukla eve bile götürmezdik, sadece ipini 6-7cm uzunluğunda bir kalem kalınlığında çubuğa ustalıkla sarar sonrada çöpe atardık.
Ama çıtalı öylemiydi ya?
Yapması bir ayrı zevk, taşıması bir ayrı zevk, hava atması bir ayrı zevkti... Ve çıtalı uçurtmaların bir mevsimi vardı güz sonunda rüzgarların hafifmeşrep sertleştiği zamanlarda mahallemizin eski harman yeri olan tepesinde uçurtması olan herkesin toplandığı yerde gökyüzüne salınır, salınarak uçuşu seyredilir ve büyüklüğüne göre ve kimin uçurtması en yükseğe çıkacak diye iddialara bile girilirdi. En yükseğe çıkan uçurtma yapım sitiline bağlı da olsa ipi en uzun olana ait olurdu çoğunlukla. Hava atmak için tuttuğu ipin ucunu sağlam tutarak diğer eliyle ipi bir kulaç katlayıp aniden bırakarak selam verdirilirdi birde ki en güzeli de buydu.
O çıtalıları çocuklar kadar büyükler de uçurtmaya gelir, yaptıkları koca koca çıtalıları ( 1mt çapında olan bile olurdu) kalın kalın özel ip yumaklarla uçururlardı, havalandıkça ip bırakırlardı ve öyle ki yeniden toplamak ve uçurtmayı yere indirmek uzun zaman alırdı...
Yazdığınız anlamlı ve bir o kadar da güzel yazınız beni çocukluğuma ve gençliğime götürdü.
Ne kadar iyi oldu benim açımdan, tekrar çıktım sayenizde uçurtma tepesine ve özgürlüğü göklerde arayan uçurtmama bağladığım hayallerimi yaşadım sayenizde...
Çok içten tebriklerimi sunuyor, yeni yazacağınız yazılarınızı sabırla bekleyeceğimi bildirerek çaalışmalarınızın devamını diliyorum...
Selam ve saygılarımla...

Hayatı ŞiiR lerle yaşarsanız, ŞiiR gibi yaşarsınız...