Malzemeler
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
10 adet baklavalık yufka
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2 yemek kaşığı irmik
Sosu için:
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Ara katlar için:
50 gram eritilmiş tereyağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı(sıvı yağda olur)
Şerbet için:
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Hazırlanışı
Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım. Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıp orta ateşte 20 dk kadar pişirelim.
Sosu için yumurta ve şekeri iyice çırpıp diğer tüm malzemeleri ekleyip kenara alalım.
Baklavalık yufkayı tezgaha alıp ilk katı yağlayalım. Üzerine cevizli irmikli karışımdan koyup üzerine baklavalık yufkayı serelim ve tekrar yağlayalım.
Yufkayı iki yanından tutarak yukarıya doğru pileli olacak şekilde katlayarak resimdeki gibi şekil verelim.
Yağlanmış fırın kanına dizip üzerine sosunu dökelim.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40-45 dk pişirelim.
İlk sıcağı çıkınca üzerine soğuk şerbeti dökelim, soğuması için bekleyelim.
Soğuyunca dilimleyip servis edelim. İsterseniz antep fıstığı serpebilirsiniz. Afiyet olsun.