Kullanıcılara ait mesajları görebilmek için üye girişi yapmalısınız!
|
|
~~~~~~~~~~~~~~~
Sevgili "ardabulut" yorumudur,kendilerine teşekkür ediyorum.
Saygılar💐
~~~~~~~~~~~~~~~
"Görüyorum ki herşey bitmiş..." adlı şiirde derin bir duygusal yoğunluğa sahip, kayıp, özlem ve içsel çatışmaların dile getirildiği satırlar sinsilesi içinde akıp gidiyor. Şiiri şairden ayırarak, kelimelerden yola çıkıp analiz etmek için, kullanılan dil, ifade tarzı ve temalara bakmak önemlidir. Şiirin şairini karakteri ve ruh hali hakkında bazı ipuçları versede kurgu yada gerçek arasındaki farkı göz önünde tutarak ŞİİRdeki yoğun duyguya kapılıp okumak ve her okurun kendi hayatından kesitsel anıları çarpıştırarak anlamdırması şiiri daha bir güçlü hale getiriyor. (Bu arada şunu da sorgulamalıyız: Biz, geçmişteki O'na mı tutukunuz yoksa o zamanki duygumuza mı?) Aynı duyguları bir daha yaşyamama korkusu belkide kişinin kendine yapacağı en büyük hata... Nereden bilebiliriz. Sonuç bu şiir, yazarın derin bir kayıp ve özlem içinde olduğunu, duygusal olarak yoğun bir dönemden geçtiğini ve içsel çatışmalar yaşadığını açıkça ortaya koyuyor. Yazar, romantik ve melankolik bir ruh hali içinde olsa da, aynı zamanda güçlü ve dirençli bir karaktere sahip. Bu, onun yaşadığı duygusal acıya rağmen hayata tutunma çabasını yansıtıyor.
Saygılarımla...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sevgili "Ahbende" yorumudur,kendilerine teşekkür ediyorum,saygılarımla💐
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
İçli idi şiirlerin içten içre okudum şiirlerini biraz mimoza kokulu biraz da karanfil kokulu gibi.... Güzel şiirler.. Kalemin daim yazsın.... Selamlar
|