Malzemeler
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 dolu yemek kaşığı un
2 dolu yemek kaşığı nişasta
2 dolu yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
1 su bardağı hindistan cevizi
1 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı
Uygun bir tencereye süt, toz şeker, un, nişasta, irmik ve kakaoyu alarak topak kalmayacak şekilde çırpma teliyle karıştıralım.
Sonrasında tencereyi ocağa alarak, sürekli karıştırarak kaynayıp koyulaşana kadar pişirelim.
Göz göz olup kaynayan tatlımızı ocaktan alıp içerisine vanilya ve tereyağı ekleyip karıştırarak eritelim.
Herhangi bir ölçü kabı, french press kabı veya sürahinin içerisine tatlımızı boşaltalım.
Kolay çıkması için kabımızın içerisini ıslatıp fazla suyunu süzmeyi unutmayalım.
Üzerini streç film ile kapatıp 1 gece buzdolabında dinlendirelim.
Ertesi günü genişçe bir kaba hindistan cevizi ve kakaoyu alıp karıştıralım.
Tatlımızı kalıbından çıkarıp her yanını kakaolu hindistan cevizi karışımıyla kaplayalım.
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Ben file badem kullandım, hem sunumu hem de lezzeti gerçekten şahane.
Çok hafif çok lezzetli bu sütlü tatlıyı sizler de mutlaka deneyin, şimdiden ellerinize sağlık afiyetle inşallah🤗❤️