Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Temmuz 2024, 21:42   #1
BeSte
BANLI ÜYE
BeSte - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ircforumuicon (1) Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Bal Kabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
3
dilim
bal kabağı (iri dilim)
1
adet
patates
1
adet
havuç
2
litre
su
3
yemek kaşığı
sıvı yağ
1
adet
soğan
3
diş
sarımsak
1
su bardağı
et suyu
1
su bardağı
süt
1
çay kaşığı
tuz
1
çay kaşığı
karabiber
1/2
çay kaşığı
zerdeçal
Üzeri İçin:
1
yemek kaşığı
krema
1
tutam
kabak çekirdeği içi
1
tutam
taze kekik (arzuya göre)

Bal Kabağı Çorbası Tarifinin Püf Noktası
Et suyu ya da tavuk suyuyla hazırlamanız lezzetini arttırır.

Bal Kabağı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

Bal kabağı çorbası için tüm malzemeleri küp şeklinde doğrayarak çorba yapımına başlayın. Tavaya yağ ekleyin ve soğanları, sarımsakları, havuçları ekleyip kavurun.

Doğranmış bal kabaklarını ve rendelenmiş patatesleri bir tencereye alın.
Üzerine sıcak suyu ekleyip kaynatın.
Kavurduğunuz harcı üzerine haşlanmış bal kabaklarını ekleyin.
Et suyu ve tuzu ilave edip, sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Ardından sütü ilave edip güzelce karıştırın. Dilerseniz sütü sebzeleri çekmeden de ilave edebilirsiniz.
Çorbayı blenderdan geçirin.
Zerdeçal, tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
Ardından üzerine krema ekleyerek sıcak sıcak servis edin.
Afiyetler olsun!