Ayran Aşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
1
su bardağı
buğday
1
su bardağı
nohut
250
gram
süzme yoğurt
250
gram
yoğurt
1
su bardağı
su
1
çay kaşığı
tuz
1
tatlı kaşığı
dereotu
Ayran Aşı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Ayran aşı çorbası için 1 su bardağı buğdayı kaynayan suyun içerisine aktarın, üzerine su ilave ederek pişirmeye başlayın.
Pişen buğdayları ocaktan alın ve süzdürün.
Büyük bir karıştırma kasesinin içine 250 gram yoğurt ve süzme yoğurdu alıp çırpın.
1 su bardağı haşlanmış nohut ve buğdayı ekleyin. 1 tatlı kaşığı tuz da ilave ederek karıştırın.
Üzerine 1 su bardağı soğuk suyu azar azar ekleyerek kıvamını ayarlayın.
Ardından dereotunu da ekleyerek güzelce karıştırın.
Ayran aşı çorbasını 1 saat buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin. Afiyet olsun!
Ayran Aşı Çorbası Tarifinin Pişirme Önerisi
Çorbanın suyunu azaltıp, arttırarak damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Çorbanızı pişirirken yoğurt ekleme aşamasında çırpma teli kullanın.
Ayran Aşı Çorbası Tarifinin Servis Önerisi
Çorbanın servisinde ince ince doğranmış yöresel otlara yer verebilirsiniz.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]