Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Temmuz 2024, 02:21   #1
iÇRe
Co Admin
iÇRe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 67.Haftanın Polemiği-Milli Eğitim Bakanı Ülkenin Geleceği İçin Büyük Tehdittir" İfadelerini Kullanan Celal Şengör'ün Sözlerine Katılıyor musunuz?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

67.Haftanın Polemiği-Milli Eğitim Bakanı Ülkenin Geleceği İçin Büyük Tehdittir" İfadelerini Kullanan Celal Şengör'ün Sözlerine Katılıyor musunuz?

Celal Şengör, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e mektup yazdı: “Sen ülkemizin geleceği için açık ve büyük bir tehditsin.”
“Millî Eğitim Bakanı,

Charles de Gaulle ve Pierre Loti okullarını tehdit ederek onların da kendi yarattığın ucube, gerici programı adapte etmelerini istiyorsun.

Umarım bu okullar seni ciddiye almazlar. Bir ülkede faaliyet gösteren her orta öğretim okulu elbette o ülkenin Millî Eğitim Bakanının denetiminde olmak zorundadır.

"Ancak bu kural Türkiye’de artık geçerliliğini yitirmiştir, çünkü sen hem ülkemizin anayasasına ham de o anayasaya dayanan kanunlarımıza aykırı, gerici eğitim programları üretip bunları okullara dayatmak istiyorsun. Charles de Gaulle ve Pierre Loti okulları tabiatıyla öncelikle anayasayı ve kanunları göz önünde bulundurmak zorundadırlar, onları zedeleyen seni ve hempanı değil." İfadelerini kullananan Prof. Dr. Dr. h.c. mult. A. M. Celâl Şengör” sözlerine katılıyor musunuz?
Ülkemizde'ki eğitim sistemi hakkında düşünceleriniz nelerdir?

Konu MaviS tarafından (29 Temmuz 2024 Saat 06:59 ) değiştirilmiştir..