Kullanıcılara ait mesajları görebilmek için üye girişi yapmalısınız!
|
|
-Kumsal buraya gel çabuk..Bugün denize girmek için uygun bir gün değil….
Kumsal söz dinleyen bir köpek olduğu için hemen denizden çktı ve Deniz’in yanına geldi…
Deniz ve Kumsal’a bakarak…
-Aferin sana oğlum….
Jale hanım o güzel kekini fırından çıkarmıştı…Mis gibi kokuyordu kek…..Tam keki masaya koyacakken Jale hanımın meraklı komşusu Suzan hanım kapıyı tıklattı ..Jale hanım kapıyı açtı…
-Hoş geldin Suzan’cım gel kek yapmıştım Deniz için.
Suzan merakla Jale hanıma sordu..
-Keki neli yaptın??? Neli yaptın?
Jale Hanım gülerek cevap verdi..
Kakaolu yaptım…Sen seversin…
-Çok severim çok…Hadi yiyelim…
Mutfağa geldiler Jale hanım ve Suzan hanım..Kokuyu alan Suzan kendinden geçerek bayılma şakası yaptı..
Suzan meraklı olduğu kadar şakacı biriydi..Şakalar yaparak herkesi güldürürdü…Jale hanımı da güldürmüştü..
Jale hanım keki keserken Deniz ve Kumsal içeriye girdi…Kumsal hemen soluğu kekin yanında aldı..Midesine çok düşkün bir köpekti…Masaya tırmanmak istedi..Deniz olayı fark edip Kumsal’ın tasmasından tutarak geri çekti..
Jale hanım ,Suzan hanım ve Deniz keki afiyetle yediler….
Bir gün daha bitmişti…Deniz her akşam olduğu gibi günlüğüne yazı yazıyordu… Yazdığı günlük o kadar özeldi ki onun için…Kimsenin bilmediği sırlarını not alıyordu deftere….O akşam da annesinden bahsetti deftere ….Yazdıkça ağlamak istiyordu ama ağlayamıyordu ..,
Sözlerine söyle devam etti..
- Güzel günlüğüm ,benim için çok kıymetlisin… Sana yazarken o kadar rahatlıyorum ki.. Biliyorum sen de beni seviyorsun…Merak ediyorsun neler yazacağım diye….Yine her zaman ki gibi annemi yazacağım günlüğüm…Annemi o kadar merak ediyorum ki,acaba ben ona benziyor muyum ? Annem nasıl bir kadındı? Uzun boylu mu? Kısa boylu mu? Renkli gözlü olduğunu düşünüyorum…Benim gibi masmavidir gözleri…
Deniz yazdıkça gözlerinden yaşlar gelmeye başladı..Daha fazla tutmadı ve ağlamaya başladı….Yazmayı bitirdi ve defteri masaya koyup göz yaşlarını sildi…Pencereye gelerek gök yüzüne baktı..
-Bir gün kavuşacağız annecim…O gün bizim için çok özel bir gün olacak..
|