Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Ağustos 2024, 04:32   #1
iÇRe
Admin
iÇRe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Bu İnsanlar Çıldırmış mı Sizce?

Tarih 18-02-2016'yı gösterdiği zaman bu köşede; "Bir kadın gelip Sibel Bilgiç’e 'Hülya Avşar ne zaman gelecek?' diye sordu. Bir adam Polat Yağcı’nın eline telefon tutuşturmaya çalışıyordu. Nedeni de taziyeleri kabul eden Oya Aydoğan’ın oğlu Gurur’la fotoğraf çektirmek istemesi. Hatta birkaç kişi Gurur’la selfie yapmaya çalışıyordu. Ciddi bir selfie yarışı vardı. Birkaç yaşını başını almış kadın ellerindeki cep telefonlarıyla görüntü alıyorlardı. Hatta video çekiyordu. Gelen çiçekleri dahi çekiyorlardı. Hatta kocaman üç adam ellerinde telefonla Oktay Kaynarca’yı görüntülemeye uğraşıyordu. Hatta bir kadın küçücük çocuğunu ünlülerle fotoğraf çektirmek için itiyordu"

O gün Oya Oydağan'ı sonsuz yolculuğuna uğurladığımız gündü camii ve Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaydık. Daha selfie çılgınlığı yeni çıldırma noktasına gelmiş hepimiz şaşkındık.

Sonra yine bu köşede tarihler bu kez 05-10-2019'u gösterdiğinde; "Bu konuyla ilgili yazıp çiziyoruz ama gram ilerleme yok. İnsanımız günden güne daha da densizleşiyor, çirkinleşiyor. Daha da pisleşiyor. Cenazede ünlü birini görünce hemen selfie yarışı başlıyor. Ancak bir de cenazeleri dizi izler gibi izlemeye geliyorlar" diye başlayan bir yazı yazmışım. O gün de Tarık Ünlüoğlu'nu sonsuz yolculuğuna uğurluyorduk. Bakın olay daha da delirmiş.

Yine selfie çılgınlığı vardı.

Ve Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defin sırasında tam cenazenin üst tarafında bir başka mezarlığın üzerine oturmuş seyre dalmış kadınlı, erkekli bir gurup vardı ki, günün en çirkin, en vahim görüntüsüydü.

Bildiğiniz dizi izler gibi defin olayını izlediler.

Utanmadan, sıkılmadan, bunalmadan.

Kendilerine bir an olsun “Ne yapıyoruz biz burada. Ne çirkin gözüküyoruz” demeden.

Ardından Selçuk Yöntem’in parası çalınmış tabutu taşırken.

Nasıl çalınmasın Allah aşkına?

Gerçekten bir grup cenaze kovalıyor.

Tuhaf tipler var etrafta.
Sanatçılara öyle bir yanaşıyorlar, öyle rahatsız ediyorlar ki, anlatmak, bunları satırlara dökmek imkansız.

Levent Camii’nde Ata Demirer, Yılmaz Erdoğan, Kıvanç Tatlıtuğ gibi isimler sıraya girmiş Gülenay Kalkan’a üzgün olduklarını dile getirip başsağlığı dileyecekler.

Ancak diplerine kadar insanlar yanaşıyor.

Rahatsızlık veriyorlar.

O an “Haydi şöyle toplu bir fotoğraf çektirelim” diyecekler neredeyse.

Ama yakındır bunu da yapacaklar.

Oya Aydoğan’ın cenazesinde yapmışlardı bunu maalesef.

Gerçekten ben anlamıyorum arkadaş.

1-Bu nasıl müslümanlık.

2-Bu nasıl edep.

3-Bu nasıl terbiye.

Neden kendi insanımız bu kadar saygısız.

Neden cenazeye saygı ve hörmek göstermiyorlar anlamıyorum.

İşim gereği çok ünlü ismin cenazesinde bulundum. Gerçekten eskiden bu kadar terbiyesizlik yoktu. Ama şimdi diz boyu.

İnsanlar artık utanmıyor.

Her cenazede daha da edepsizleşiyorlar.

İnanın birileri adına utanmaktan had safhada yoruldum.

Allah hepimize yardım etsin.

~Kaynak-HaberTürk
~Yazar-Esin Övet

"Arkadaşlar konuyu okuyup paylaştım sormak adına ama paylaşırken ben utandım.Ateş düştüğü yeri yakar.Ünlü de olsa komedyen de, her ne olursa olsun acılarına saygı duymak zorundayız." (Yazar bu yapılan iğrenç olayları dini sömürerek müslümanlığı sorgulamış asla kabul etmiyorum.Dinimizde bu tür saçmalıklara yer yok..! İnsanların yoldan çıktığını kabul etmek bu kadar zor olmamalı..!!)
Sizlerin bu konuda yorumlarınızı merak ediyorum,sizler neler düşünüyorsunuz?