Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Ağustos 2024, 17:00   #1
Lykia
"Evrende İddiaya Yer Yoktur.."
Lykia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart IRCForumu.org Editörlerinden EfSaNe ile röportajimiz..



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Lykia
Merhaba efSaNe hoşgeldin nasılsınız?


EfSaNe
Merhaba hoşbuldum teşekkür ederim sen nasılsın. Sizli konuşmuyorum ama bağışlayın.


Lykia
Sorun değil. İyiyim bende teşekkür ederim, seni biraz tanıyabilir miyiz?


EfSaNe
Allah iyilik güzellik versin. Hm... mesela kişisel bakımdan tanımak mi yoksa duygusal bakımdan mı ? İsmimle başlamak gerekirse adım Yahya; aslen Artvinliyim ve Bursada Yaşıyorum. Yaşım 36 İnşaat sektöründeyim 16 yıldır haliyle hayatım biraz yoğun geçiyor. hep derim kendime bu dünyaya çalışmaya gelmişiz diye. Merak ettiklerinizi soru olarak alabilirim Çunku beni tanımak bu şekilde 20 satır yazıyla mümkün olmayabilir


Lykia
İki türlü de tanımamız da sakınca yok bence, dilediğin gibi tanıyabiliriz, mesela bir günün nasıl geçer,neler yaparsın?


EfSaNe
Üsttede dediğim gibi çalışmaya gelmişiz bu dünyaya diye sabah 7'de çıkarım evden işin durumuna göre akşam 6-7 gibi gelirim bu pazar hariç her gün standarttır
Çok sıcak günlerde akşamı bağ evinde geçiriyorum malum karadenizli olduğum için bağ bahçe dağ orman gibi güzel manzara tutkusu olduğu için çekilirim köşkü me orda dinlenirim bahçede işler varsa uğraşırım. bir şekilde zamanı geçiririm ve sabah yine aynı rutinle işime giderim Akşam evde olduğum vakitler pc başında olurum. genelde reklama girmezse kendi internet sitem var eniyisozler.net isminde söz ve blog sitesidir orayla ilgilenirim boş vakitlerimde.İlham ve yazma şevkimin olduğu vakitler şiir yazarım veya seslendiririm forumda da mevcut şiirlerim olduğu gibi.Kendi yazdığım şiirlerin hepsi diyeyim internet sitemde mevcuttur ilgilenen arkadaşlar ordan ulaşabilirler
Böyle işte eksik yada fazla günümüzü geçiriyoruz çok şükür.


Lykia
Hemşeriyiz, gününüz dolu dolu gecerken şiire ilgi duymanız takdire şayan, insanlar hayatın temposuna kapılıp hobilerden uzak kalabiliyor, peki nasıl bir çocukluk yaşadınız? O zamanlarda şiir yazmaya yada dinlemeye ilginiz var mıydı?


EfSaNe
*Bazen bende hayatin temposuna takilip herşeyi kenerda bırakabiliyorum ne yazık ki. ama yinede bi şekilde çekiyor insanı yapmak istedikleri şevkler. Çocukluğum çok dolu dolu geçti pekte uslu ve mütevazi değildi aslında biraz serseri tipli yaşantim olsada gönlüm veya kalbim birazdaha Duygusal yönde yol alıyordu buda beni zararlı şeylere yönlendirmeyi durduyordu. Şiir yazmak dinlemek ozamanlar pek olmazdi ama arabeks severdim ve şarki içlerindeki şiirler beni etkilerdi örnek verecek olursak ETKİN olarak bilinen çocukluğumuzun sanatçısıydı o zamanlar bu gibi değerli sanatçılarımız dan esinlenerdik şekilde.


Lykia
Hani bu tarz şeyler çocuklukta başlar ya o yüzden soruyorum, peki hayvanları sever misiniz?


EfSaNe
Hayvanları severim tavşan köpek bakmışlığım var Köy hayatındaki yaşam zamanında eşşeğimizde atımız da vardı


Lykia
Aa ne güzel, hazır köpek demişken, sokak hayvanlarını uyutma yasası hakkında ne düşünüyorsunuz?


EfSaNe
Uyutma yasası sizden duyuyorum fikrim yok inan bu konuda 🙈 haberim ve bilgim dışında bu konu


Lykia
Anladım, çok da gündem oldu aslında ama denk gelemediniz demekki, peki şiir yazmaya ne zaman başladınız? Ve ilk şiirinizi bizimle paylaşır mısınız?


EfSaNe
Şiir yazmaya başlayalı hemen hemen 15 sene olmuştur, tabi ilk şiirimi paylaşalım
İlk şiirimi bulmak lazim arşivde genelde duygu yüklü aşka yönelik siirler yazıp seslendirmeyi seviyorum internet sitemi açtıktan sonra konuları haliyle arttırdik her daldan yazmaya başladık

ilk şiirim..
--------


İnciltmeden Sev

Bir çocuk kadar masumum ben bu aşkta.
Hiç bir art niyet yok duygularımda.
Her halimle içten ve saf bir şekilde geldim ben sana.
Sevgilim lütfen incitmeden sev beni.

Her şeyimi feda edebilirim ben senin uğruna.
Yeterki tut sen ellerimi hiç ama hiç bırakma.
Seninle çarpar artık benim bu kalbim.
Sevgilim lütfen incitmeden sev beni.

------

Bu şiirde yaşanmışlıklar vardı yıllar önce insanın hayatına ansızın gelen duygu yüklü hisler bazen iyi sonuçlanırken bazen koca boşluklarla hayatta sana iz bırakabiliyor benimde bu şekilde başladı şiir tutkum.


Lykia
Yaşanmışlık olduğu aşikar, sanki birine yazılmış gibi, peki sizin bir siteniz var galiba orada şiir mi paylaşıyorsunuz?


EfSaNe
Siteme gelicek olursak eniyisozler.net söz ve blog sitesidir her konuda şiirler sözler mesajlar bulabilirsiniz. Ozel günler için sözler bulabilirsiniz blog yazılarımızdan da burç uyumları katagori altinda bütün burçların uyum tarzlarını anlatan makaleler bulabilirsiniz.


Lykia
Ben önceden göz atmıştım, sitede bir sürü şiir var bu kadar şiiri yazmak duygu gerektiriyor mu? Yoksa herkes yazabilir mi?


EfSaNe
Şiir yazmak Duygu işidir evet bir şiiri yazarken icine bazen hayatta yaşadığınız veya başkasının hayatında gördüğümüz bir anıyı yaşamı olayı bile katabilirsiniz kelime hazneniz kuvvetli olması için öncelik le şiiri sevmek gerek okumak dinlemek gerek herkes şiir yazamaz. Şunuda belirtmek gerekirse Yazar lık ayrı bi dal Şairlik ayrı bir dal Yazar her konuda yazı makale yazabilir ama Şairin işide şiir yazmaktır.


Lykia
Anladım, peki örnek aldığınız bir şair yada yazar varmı?


EfSaNe
Kendime örnek gördüğüm şair yok çünkü onlar ŞAİR ben sıradan bir kişi her an her dakka yazabilecek kapasitesi olmayan kişileriz veya kişiyim o yüzden emek hak ŞAİR olabilmek daha o mertebeye gelemedik malesef.


Lykia
Hayallerinizin peşinden gittiğiniz sürece ulaşamayacağınız mertebe yoktur diye düşünüyorum, hiç kitap çıkarmayı düşündünüz mü?


EfSaNe
Şiir kitabi çıkarılabilir ama öyle bir hedefim yok benim kariyer iş hayatım farklı bir dal bunlar birer hobi. O yüzden hiç düşünmedim ne desem içtenlikle dememiş olurum.


Lykia
Anladım, olsun her yazan kitap çıkaracak diye bir kaide yok zaten, ülkemizde şair ve şiirlere yeteri kadar önem verildiğini düşünüyor musunuz?


EfSaNe
Şairlerimize yazarlarımıza önem vericek kişilerdir halk tır insanlardır kısacası bizleriz. Dinlendikçe okudukça yücelir şairlerimiz yazarlarımız ve bizim ülkemizde okumak biraz yüzdelik bakımindan düştüğü icin artık kulağa hoş gelen dinlenilebilen şiirler tutkuya boğuluyor en azından benim gördüğüm.


Lykia
Evet ülkemizde ne yazık ki kitap okuma oranı düşük çünkü sosyal aktivite yapacak zamanları yok diye düşünüyorum,
Peki yukarıda da demiştim zaten ama bu şiirleri yazdıran biri varmı?


EfSaNe
Yazdıran kişi olarak yok ama dediğim qibi hayatta yaşanmışlıkların görülmüşlüklerin toplamı sonucu oluşuyor kimi zaman


Lykia
Anladım, peki kitap okumayı sever misiniz?


EfSaNe
Kitap okuyacak kadar pek vakit yaratamıyorum desem yeridir ama sanıyorum vakit olsada okumazdım biraz uzağım kitap okuma konusunda bu soruna sadece şiirler ilgileniyorum cevabı manidar olucaktır


Lykia
) güzel cevaptı teşekkürler, usta şairlerden en sevdiğiniz parçaları bizimle paylaşır mısınız?


EfSaNe
Tuncel Kurtiz Yaman karaca gibi Şiirlerini sevdiğim Şairler var tabiki seslendirmiştimde forumda vardır linklerinide bırakayım (:


Tuncel KURTİZ
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yaman KARACA
Susuyorsam bir nedeni var.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Murat İNCE
Çekil git artık...
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Lykia
Çok teşekkür ederiz röportajımız da seslendirme yaptığınız şiirlere gururla yer veriyoruz, röportajimiza son bir soruyla nokta koyalım, IRCforumu.org hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşır mısınız?


EfSaNe
Bir Söz var hakımda bilgin yoksa fikrinde olmasın.diye. Ben biraz forum olaylarına uzağım aslında zaman buldukça birşeyler paylaşmaya çalışırım. ircforumu.org olarak ta bi kaç dost diyelim onların söylemleriyle geldim hoş ve nezih bir ortam herkez kendi halinde içerde neler oluyor bitiyor bilinmez tabiki (: tanıyıp ta bildiğimiz kişilerin samimiyeti yeterli bence. Ortamın güzel olmasına en güzel katkıda budur aslında. Daha güzel yerlere gelmeniz dileğiyle...


Lykia
Çok teşekkür ederim görüşmek üzere.