Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Eylül 2024, 11:18   #1
iÇRe
Co Admin
iÇRe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Empatisizlik Sorunları

*Duygularını tam ifade etmek için kadınlar çeşitli sıfatlar, benzetmeler ve genellemeler kullanırlar. Erkekler de yanlışlıkla bu benzetmeleri sözcük anlamlarıyla, olduğu gibi kabul ederler. Söylenmek isteneni yanlış anladıkları için, genelde ters tepki gösterirler.

*Erkeklerle kadınlar ender olarak aynı sözcüklerle aynı şeyleri ifade etmektedirler. Örneğin, bir kadın, "Sanki beni asla dinlemiyormuşsun gibi geliyor," dediğinde, 'asla' sözcüğünün kelime anlamıyla algılanmasını beklemez. 'Asla' sözcüğünü kullanması yalnızca o an hissettiği öfkenin ifadesidir. Gerçek bir bilgi gibi kabul edilmemelidir.

*Erkeğin en büyük korkusu eksik ve yetersiz olmaktır.

*İhtiyaç duyulmamak, bir erkek için ağır ağır ölmektir.

*Erkekler kendilerine ihtiyaç duyulduğunda güçlenip harekete geçerlerken, kadınlar sevildiklerini hissettiklerinde harekete geçip güçlenirler.

*Kadın kendi acılarını unutmak için başkalarının sorunlarına üzülebilir.

*Kadınlar kendilerini daha iyi hissetmek için, geçmişte kalan ya da gelecekteki olası sorunlardan, hatta hiç çözümü olmayan sorunlardan bile söz ederler. Kadınların yaradılışı budur. Aksini ummak, kadının benliğini inkâr etmektir. Kadın bunalmaya başladığında, çeşitli sorunlarından ayrıntılarıyla bahsederek rahatlar. Kendisine kulak verildiğini hissederse, üzerindeki stres yavaş yavaş kalkar. Bir konu hakkında konuştuktan sonra biraz duracak ve sonra bir diğerine geçecektir. Bu şekilde sorunları, kaygıları, düşkırıklıkları ve isteyip de elde edemedikleriyle ilgili konuları didik didik eder.

*Bir erkeğe o istemeden öneride bulunmak, onun ne yapacağını bilmediğini ya da bunu kendi başına yapamayacağını ima etmek demektir.

*Bir erkeğin benlik bilinci sonuç alma becerisiyle tanımlanır.

*Yanlış da olsa, eğer eşlerimiz bizleri seviyorlarsa, biz birini sevdiğimizde nasıl davranıyorsak onların da aynı şekilde davranacaklarını varsayarız.

*Çoğu zaman kadın yalnızca o günkü duygularını paylaşmak isterken, eşi yardım ettiğini sanarak sürekli sorunlarına çözümler önerip onun sözünü keser. Kadının bundan neden memnun kalmadığını da anlamaz

*Erkek, özellikle çocukluğunda çok eleştirilmiş ya da babasının annesi tarafından eleştirilmesine tanık olmuş biriyse, tepkisi çok güçlü olabilir. Genelde, bir kadın bir erkeğe istenmeden öğüt verir ya da"yardımcı" olmaya çalışırsa, bunun ona ne kadar tenkit edici ve sevgiden uzak gelebileceğini bilmemektedir.

*"Bozulmadıysa onarma," sık duyulan bir deyiştir. Bir kadın bir erkeği geliştirmeye kalktığında, erkek kendisinin bozuk olduğu mesajını alır ve kadının onu onarmaya kalktığını düşünür.

*Erkek sustuğunda, kadının aklına en kötü şeyleri getirmesi doğaldır, çünkü kadınlar ancak söyleyecekleri şeyler karşı tarafı inciteceğinde ya da biriyle konuşmak istemediklerinde veya karşılarındakine artık güvenmeyip ilişkilerini kesmek istediklerinde susarlar. Bu yüzden erkek birdenbire sessizleştiğinde kadının endişelenmesine şaşmamak gerekir!

*Erkekler en çok, hata yaptıkları ya da sevdikleri kadını üzdüklerinde tartışma eğilimindedirler.

*Kadın inişe geçtiğinde ihtiyacı olan en son şey, birinin ona neden moralinin bozuk olmaması gerektiğini söylemesidir.Kadının aradığı, yanında olacak, onu dinleyecek ve anlayış gösterecek biridir.

*Kadının sevecenliğinin sürekli olmasını beklemek, tıpkı havanın hiç değişmemesini ve güneşin hep parlamasını beklemek gibidir.

*Birisi için kaygılanmak, kadının sevgi ve ilgisini ifade etmesinin yollarından biridir.

*Zaman zaman erkeğin söylediği, kadının sandığının tam tersidir.

*Erkeğin takdir edilmeye, kadının da desteklenmeye ihtiyacı vardır.

*Erkekler güvenilmek isterlerken, kadınlar da şefkat beklerler.


~Alıntı