Kaş kaldırma operasyonları günümüzde farklı tekniklerle yapılmaktadır. Bu teknikler arasında iple kaş kaldırma, germe yöntemiyle kaş kaldırma ve botoks ile kaş kaldırma gibi seçenekler kullanılabilir. Botoksla kaş kaldırma işlemi bu yöntemler arasında en pratik olan uygulamadır. Çünkü ilgili süreçte botoks enjeksiyonu verilen bireyin kaşları talep edilen miktarda kaldırılmaktadır. Fakat ileri derecede kaş düşüklüğü olanlarda cerrahi kaş kaldırma ya da iple kaş asma gibi yöntemler tercih edilmektedir.
Botoksla Kaş Kaldırma Nasıl Yapılır?
İşleme başlamadan önce cerrah tarafından bireyin yüzüne uygun bir kaş şekli tasarlanır. Kaş daha sonra yüzde olması gereken pozisyona çekilir ve bu sayede uyumlu hale getirilir. İşlem sonrasında bireyin sağlıklı, dinç ve daha yumuşak bir yüz görünümüne sahip olması amaçlanır. Botoks ile kaş kaldırma işlemi her hasta için altın oran hesaplaması yapılarak gerçekleştirilir.
Estetik işlem sırasında kaslardaki bozulma minimuma indirilir. Ayrıca kaşın doğal hareketlerinde herhangi bir kısıtlama söz konusu değildir. Küçük dozlarda uygulanacak botoks enjeksiyonu yaklaşık 10 dakika içerisinde hastaya verilir. Ameliyatsız bir işlem olduğu için uygulamadan sonra gündelik hayata devam edilebilir.
Kaş bölgesine botulinium toksini verilmesiyle başlanan botoksla kaş kaldırma, ince uçlu iğnelerden yararlanılarak yapılır. Üstelik işlemden birkaç gün sonra yeni kaş modeli belirgin bir şekilde ortaya çıkar. Ameliyatsız kaş kaldırmanın en önemli avantajı ise yüz bölgesinden herhangi bir yara izi bırakmamasıdır. Kaş pozisyonunun korunması amacıyla botoks enjeksiyonu her hastada 4 ile 6 ay arasında yılda 2 kez uygulanabilir. Bu durum estetik cerrahlarının da önerileri arasındadır.
Botoksla Kaş Kaldırma Sonrası İyileşme Süreci
Alın germe veya kaş kaldırma estetik operasyonları sonrasında kaşların çevresine ve alın bölgesine pansuman uygulanır. Ayrıca bantlar yapıştırılarak bölgenin enfeksiyon kapması önlenebilir. Yine cerrahın önerisiyle bölgeye soğuk kompres uygulanması gerekebilir. İşlemden sonraki dönemde alın bölgesinde şişlikler meydana gelebilir. Bazı hastalarda morluk da görülebilir. Ancak bu durumların tamamı geçicidir.
Ameliyatın olduğu gün alın ve kaş bölgesinin hızlı hareket etmesi beklenmemelidir. Ayrıca kısa süreli bir hissizlik de yaşanabilir. Tüm bu süreçler botoks ile kaş kaldırma operasyonunun geçici etkileridir. Beklenmedik bir durumla karşılaşmanız halinde işlemi gerçekleştiren cerrah ile irtibata geçebilirsiniz