Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Eylül 2021, 04:38   #1
Cyclone
Seo Admin
Cyclone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Çıtır Lokma Tarifi

Lokma aslında çok kolay bir tatlı ama bazı detaylara dikkat etmemiz gerekiyor. Yaparken 3 aşamada hamurumuzu mayalayacağız bu sayede çok güzel bir hamur, çıtır çıtır lokmalar elde edeceğiz. Çok uzatmadan bol fotoğraflı tarifimi sizinle paylaşıyorum.

Malzemeler
Hamuru için

4,5 su bardağı un
2,5 su bardağı sıcak su ( elimizi yakmayacak derecede)
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket Instant maya
Şerbeti için

4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2-3 damla limon
Yapılışı
İlk olarak unumuzu eleyerek kabımıza alalım ve unun ortasına boşluk açarak ınsant mayamızı, tuzumuzu ve şekerimizi ekleyip üzerine bir miktar elimizi yakmayacak derecede sıcak su ekleyelim ve unla ortadaki mayanın karışmasını önleyerek karıştıralım.
Ardından kenardaki unla karıştırmadan suyla karıştırdığınız mayanın üstünü kapatın . Bu mayalanmanın 1. Aşaması.
Streç filmle ve bir örtü ile üstünü kapatın.
Maya patlayana kadar beklemede kalsın. Bu mayalanmanın 2. aşaması.
Hamur dediğim gibi mayalanırken. Şerbetinizi hazırlayın, kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra söndürün.
Şerbeti soğuması için ayrı bir kaba alın. Şerbeti yavaş aktarın yoksa cam kap çatlayabilir, dikkat edelim.
Mayası patlamış olan unumuza kalan suyumuzu ekleyip şerbet soğuyana kadar üstünü örtüp dinlendirelim. Bu da mayalanmamızın 3. aşaması.
Kabaran hamurumuza iki üç kaşık un ekleyerek karıştıralım.
Hamurumuzu sıkma torbasına aktaralım.
Bir tencerenin yarısına kadar yap dolduralım. Soğumuş olan şerbetimizi alalım ve lokmalarımızın soğuması için geniş bir tabak alalım. Şerbetin içerisine koyacağınız kaşık ve yağın içindeki kaşık kesinlikle ayrı olmalıdır. Yağın içerisinden lokmaları şerbetin içerisine aktarırken kullandığınız kaşık şerbete değmemeli Şerbete değen kaşıkta yağa değmemeli.
Tercihen üzerini çikolata sos ve fıstıkla süsleyerek servis edebilirsiniz.

KızlarSoruyor