Malzemeler
8 dilim tuzsuz etimek
Şerbeti için:
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
Muhallebisi için:
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay kaşığı vanilya özütü
Üzeri için:
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1/2 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı
Tatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu küçük bir sos tenceresinde kaynatın. Şurup kıvamını alan şerbeti, oda sıcaklığında ılınması için bekletin.
Tuzsuz etimekleri, dikdörtgen bir kaba tek sıra halinde dizin. Ilınan şerbet karışımıyla etimekleri ıslatıp şerbeti çekmesi için bekletin.
Tatlının muhallebisi için; süt, toz şeker, un, mısır nişastası ve vanilya özütünü bir tencereye alıp metal bir çırpıcı yardımıyla karıştırdıktan sonra ocağa alın.
Kısık ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra muhallebiyi pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin.
Şerbetini çeken etimeklerin üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün.
Soğuması ve kabuk bağlaması için buzdolabında bekletin.
Toz krem şantiyi soğuk sütle çırpıp koyu bir krema hazırlayın.
Kabuk bağlayıp soğuyan muhallebi katı üzerine krem şantiyi yayıp soğuması için buzdolabında bekletin.
Üzerine tarçın döküp servis edin. Afiyet olsun.
Alıntıdır.