IRCForumu.ORG   çatla net
Goygoy


 
 
Seçenekler Stil
Alt 13 Ağustos 2023, 04:37   #1
Kayıtlı Üye
Ledya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Aşurenin Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir

Muharrem ayının semboliklerinden aşure, içine ortalama 12 çeşit malzeme eklenerek hazırlanıyor. Tatlı bir yiyecek olan aşure, her sene aşure ayında özenle birçok evde pişirilir. Aşure, birliğin ve beraberliğin simgelerinden olduğu için aşure yapmak da yemek de dağıtmak da oldukça önem arz ediyor. Aşurenin faydalarını duyanlar ise bu yiyeceği daha sık tüketmek istiyor.

Peki, aşure yemek neye iyi gelir? Aşure içeriğinde kullanılan malzemelerin insan sağlığına faydaları nelerdir?

Aşurenin Faydaları
Besleyicidir.
Kalp damar sağlığını korur.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Süt miktarını artırır.
Kas gelişimini destekler.
Bilişsel gelişimi kolaylaştırır.
Kabızlığa iyi gelir.
Depresyon etkilerini hafifletir.
Vejetaryen beslenmeye uygundur.

Besleyici Bir Tatlıdır
Aşure, içeriğinde bulunan baklagiller, tahıllar, kuru meyveler ve kuru yemişler sayesinde zengin bir besin kaynağıdır. Protein, lif, vitaminler ve mineraller açısından zengindir.

Aşure hazırlarken B vitamini açısından zengin olan bakliyatlar tercih edilir. Malzemelerde dikkat çeken nohut, kuru fasulye, kuru üzüm, incir, ceviz, badem, fındık, kabak, portakal gibi besinler, çeşitli B vitaminleri içermektedir. Kuru üzüm ve diğer kuru meyveler B vitamini açısından zengindir. Aşure tüketerek vücudun ihtiyaç duyduğu B vitamini karşılanır. Böylece kansızlık, yorgunluk, kronik hastalıklar da önlenebilir.Kalp ve Damar Sağlığını Korur
Aşure, içeriğindeki çeşitli besinler sayesinde kalp sağlığını korumaya yardımcı olan bir besindir. Aşure genellikle nohut, kuru fasulye, kuru üzüm, incir, ceviz, badem, fındık, kabak, portakal gibi besinlerle hazırlanmaktadır. Bu besinlerin birçoğu, kalp sağlığı için önemli olan lif, antioksidanlar, vitaminler ve mineraller açısından zengin özellik taşır. Düzenli ve ölçülü tüketimde, kalp sağlığının korunmasına yardım ederek daha sağlıklı bir yaşam sunabilir Emzirme Döneminde Sütü Artırır
Aşure yiyeceği, içeriğindeki çeşitli besinler sayesinde emziren annelerin besin ihtiyaçlarını karşılamaya yardım eder. Aşurede bulunan nohut, kuru fasulye, ceviz, badem ve fındık gibi besinler, emziren annelerin protein ihtiyaçlarını karşılayan besinlerdir.

Eklenen kuru üzüm ve kuru incir gibi besinler de emziren annelerin C vitamini, A vitamini ve demir ihtiyaçlarını karşılama konusunda önemlidir. Süt miktarını artırmak isteyen anneler, emzirme döneminde şeker oranına dikkat ederek aşure tüketebilir Bilişsel Gelişimi Kolaylaştırır
Aşure hazırlarken eklenen kuru yemişler omega açısından zengindir. Fındık, ceviz, badem, üzüm gibi malzemeler sayesinde zihin gelişiminin desteklenmesini sağlayabilirsiniz. Çocuklar için de etkili olan aşure, beyin hücrelerinin korunmasına yardım edebilir. Çok fazla tüketimde kalori alacağınızı unutmadan ölçülü tüketimle zihin gelişimini destekleyebilirsiniz
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:16.