14 Ekim 2023, 13:46 | #1 |
Tazesi, tozu fark etmez: Zencefil
Zencefil, Afrika'dan Hindistan'a kadar dünyanın birçok farklı bölgesinde yetişebilen bir bitki olmasının yanı sıra kullanım alanlarının çokluğu ve faydalarıyla da dünya çapında büyük hayran kitlesine sahip olan bitkilerden bildiğiniz gibi.
Tıpkı ıhlamur gibi akla en çok kış aylarında gelse de o da aslında tazesiyle, tozuyla tüm yıl evinizde bulunması gerekenlerden. Ne işe yarıyor: Zencefilin faydaları Zencefilin faydaları da aslında bir bir saymaya başlayınca sonu gelmeyecek kadar fazla ama biz yine de herkesin bilmesi gerekenleri şöyle aşağıya bırakalım. Zencefil, kan dolaşımının hızlanmasına yardımcı olan bileşenleri sayesinde vücudun ısınmasını sağlıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirip grip ve nezleyle mücadelemizde yanımızda yer alıyor. Özellikle boğaz ağrılarının daha hızlı iyileşmesine destek oluyor. Bal ile birlikte tüketildiğinde bu etkisi daha da ortaya çıkıyor. İştah açıcı bir etki gösteriyor. Mide bulantılarının hızla geçmesini sağlıyor. Doğal bir ağrı kesici görevi görüp vücudun birçok yerinde oluşan ağrılara iyi geliyor. Bu özelliği adet dönemindeki kadınların sancıları üzerinde de etkili oluyor, ağrıları hafifletiyor. Sinir sisteminin sağlıklı çalışmasına destek olarak stres ve sinirlilik gibi durumların da azalmasına ve hatta bitmesine yardımcı oluyor. Gaz sancıları çekenlerin sorununa çözüm oluyor. Nasıl kullanılıyor: Zencefilin kullanımı Zencefilin birçok kullanım şekli bulunuyor yukarıda da söylediğimiz gibi. Taze olarak yemeklere, salatalara ve hatta tatlılara eklenebilen zencefil, toz haliyle de kendine birçok tarifin içinde yer buluyor. Bunun dışında faydalarından maksimum düzeyde yararlanmak isteyenler onu genel olarak zencefil çayı yaparak değerlendiriyor ya da bal-zencefil karışımı hazırlayarak tüketiyor |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|