11 Ekim 2022, 19:07 | #1 |
Kuşburnu Çayı Tarifi
Kuşburnu Çayı Tarifi Kuşburnu Çayı Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı kadar kuşburnu 4-5 su bardağı su 1 küçük çubuk tarçın Çankırı’nın dağlarından topladığımız kuşburnuları kurutmak yerine; İçeceğimiz kadarınız birer su bardağı şeklinde) ayrı ayrı buzdolabı poşetlerine koyup dondurucuya atmaya karar verdik. Eğer sizin de kurutma imkanınız yoksa dondurucuya tek içimlik ayrı poşetlerde koyabilirsiniz. Dondurucudan çıkardığınız, buzu çözülen kuşburunlarını küçük bir çubuk tarçınla (dilerseniz) çelik çaydanlıkta kaynatın ve dinlendirin. Ne kadar bekletirseniz rengi o kadar güzel çıkar. Sonrasında sıcak içmek isterseniz tekrar ısıtın. Demlikte suyu bittiğinde ise tekrar su ekleyip kaynatabilirsiniz. Şeker koyup koymamak size kalmış Afiyet olsun. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|