IRCForumu.ORG   çatla net
Goygoy


 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Ekim 2023, 19:27   #1
BANLI ÜYE
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Tereyağlı Sarımsaklı Karides Tava Tarifi

Tereyağlı Sarımsaklı Karides Tava Tarifi




Bu tarifte tavada karides pişirirken tereyağı ve sarımsağın eşsiz uyumunu kullanıyoruz.
Jumbo karides veya ufak boy çimçim kullanabilirsiniz ayrıca karideslerin kabuklarını temizledikten sonra kuyruk kısmını üzerinde bırakırsanız hem daha güzel bir görüntü olur hem de kabuğundaki selenyum ve kalsiyum gibi mineralleri de yemeğe kazandırmış olursunuz. Canan KARATAY’ın dediği gibi tereyağını bol kullanmaktan çekinmeyin. Hele doğalını bulduysanız lezzeti ve kokusu ile inanılmaz bir sofra kurabilirsiniz. Çocuklarınızı karidesle tanıştırmakta daha fazla geç kalmayın !
Kabuklu deniz ürünlerinden sofralarımıza en sık konuk olanlarından karides, potasyum, fosfor, sodyum açısından zengin bir besindir. Tezgahlarda Jumbo ve çimçim türleriyle satılan karides, omega 3, selenyum ve kalsiyum gibi besleyici öğeleriyle tavada, ızgarada, fırında veya güveçte pişirebileceğiniz bir lezzet. İri boy jumbo karidesler genelde ızgarada pişirilir, küçük boy çimçimler ise tavada veya güveçte pişirilmeye daha uygun oluyor. 2 ya da 3 dakika gibi kısa sürede pişebilen karidesi; tereyağlı karides tava, mantarlı karides tava gibi farklı lezzetlerle soframıza koymak mümkün.

Malzemeleri:

250 gram (g) karides, orta boy, ayıklanmış ve temizlenmiş
3 yemek kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak, ince dilimlenmiş
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı Knorr Pul Biber
4 dal maydanoz



Tereyağlı Sarımsaklı Karides Tava Tarifi Püf Noktaları

Tereyağlı Sarımsaklı ,Karides tavanın en önemli ilk püf noktası,
Uzun süre pişirmemektir.
Uzun süre pişen karidesin suyu kaybolur,
endine has tadını kaybeder ve lastiksi bir kıvam alır.

Tereyağlı Sarımsaklı Karides Tava Tarifi Nasıl Yapılır?


1. Tereyağını orta boy bir tavada, orta ateşte ısıtın.

2.Köpürmeye başladığında karidesleri ekleyip, 30 saniye karıştırmadan soteleyin.

3.Sarımsakları ekleyip, bir dakika daha kavurun. Pul biberi ekleyin.

4.Altını kapatıp, üzerine maydanoz serpip hemen servis edebilirsiniz. Afiyet olsun !




Alıntılar
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:05.