24 Kasım 2023, 17:25 | #1 |
Taze Kalamar Nasıl Pişirilir?
Taze Kalamar Nasıl Pişirilir? Yok ben ille de balıkçıdan alırım, taze kalamar pişirmek isterim derseniz, öncelikle kalamar nasıl temizlenir ve pişirilir ona bakmak gerekiyor. temizleme aşamasından sonra tuzlama işlemi yapmakta fayda var. Taze kalamarın tuzlama işlemi, dondurulmuş kalamarın pişirilmesinden farkıdır. Yaklaşık olarak 1 kilogram kalamarı 750 gram tuzla 10 ila 15 dakika yoğurarak, tuz yardımıyla kalamarın liflerinin ezilmesi sağlanır. Bu yoğurma işleminin devamında kalamarınızı sudan geçirerek, yine karbonat, şeker ve limon suyu karışımı ile yoğurup, soda ilave ederek marinesini yapabilirsiniz. Marine ve dinlenme aşaması tamamlanan kalamarı, tercihe göre una bulayarak, derin bir tavada bol ve kızgın yağ ile pişirmek leziz sonuçlar verir. Kalamarı kızartma aşamasında eğer çok az yağ kullanırsanız, kalamarın tamamı pişmeyebilir. Bu nedenle bol yağda kızgın derecede pişirmeniz lezzetli bir kalamar servis etmenize yardımcı olacaktır. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|