IRCForumu.ORG   çatla net
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 25 Temmuz 2023, 16:34   #1
"Omne ignotum pro magnifico."
Chloe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Midye Dolma

Midye Dolma

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler

1 limonun suyu
50 kabuklu midye
1 su bardağı zeytinyağı
İç pilav için

2 su bardağı pirinç
6 soğan
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
3 çorba kaşığı kuşüzümü
4 kesme şeker
1 limonun suyu
2 kahve fincanı zeytinyağı
4 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı karabiber
1 demet dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
Midye Dolma
Nasıl Yapılır
Öncelikle midyelerin üst kısmını fırçalayıp temizleyin. Kabuklarını birbirinden ayırmadan, midyelerin uç kısımlarını bıçağın ucu ile açın.
İçindeki tüylü kısımları elinizle çıkarıp kabukları su dolu bir kabın içinde 15 dakika bekletin. Suyunu süzüp yıkayın ve bir kenara alın.
Pirinci ılık tuzlu suda 20 dakika bekletin. Daha sonra süzüp bol suyla yıkayın. Soğanları temizleyip ince ince kıyın.
Kuş üzümlerini ayıklayıp yıkayın ılık suda bekletip süzün. Dolmalık fıstıkları teflon bir tavaya alıp sararıncaya kadar kavurun.
Tencerede 1 fincan zeytinyağını ısıtın. Üzerine soğanı ilave edip kavurun. Pirinci ekleyip kısık ateşte alttan üste doğru karıştırarak 10 dakika kavurun.
Dolmalık fıstık ve kuş üzümünü de ekleyip karıştırın. Üzerine 2 su bardağı sıcak su, limon suyu, tuz, karabiber, yenibahar ve şeker ekleyip karıştırma işlemine devam edin.
Kısık ateşte pirinçler diri kalacak şekilde pişirin. Kıyılmış dereotu ilave edip ocaktan alın 20 dakika dinlendirin.
Midyelerin bir tanesini alıp içini bir çorba kaşığı kadar pilavla doldurun. Kapağı üst üste getirip kapatın. Diğerlerini de aynı şekilde doldurun.
Bir tencereye midyelerin geniş kısmı aşağıya gelecek şekilde sıralayın. Üzerine zeytinyağını gezdirip 3 su bardağı sıcak su ilave edin. Üzerini porselen bir tabakla kapatın.
Kısık ateşte 25 dakika pişirin. Kapağını açıp üzerine limon suyunu ekleyin. Pişen midye dolmaları servis tabağına sıralayın.
Midye dolmaları, yanına çok yakışan karides güveç veya kalamar ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.



lezzet.com.tr
________________





: ( :
Her hikayenin iki tarafı vardır.






 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:38.