25 Aralık 2023, 05:12
|
#1
|
|
Nachos (meksika mutfağı)
Malzemeler
Harç için:
- 1 yemek kaşığı. sızma zeytinyağı
- 1 büyük soğan, doğranmış
- 400 gr kıyma
- 2 diş sarımsak, kıyılmış
- 1 yemek kaşığı. Taco Baharatı
- Tuz
- 60 ml Su
- 1 büyük tortilla cipsi
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar
- 2 su bardağı rendelenmiş cheddar
- 400 gr Meksika fasulyesi, süzülmüş
- 100 gr salamura jalapeno
Üzeri için:
- 1 büyük domates, doğranmış
- 1 avokado, doğranmış
- ½ su bardağı ince dilimlenmiş yeşil soğan
- Ekşi krema, üzerinde gezdirmek için
- Acı sos, üzerinde gezdirmek için
Nachos
Nasıl Yapılır
- Fırını 220 derecede ısıtın.
- Orta ateşte yağı ısıtın. Soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar 5 dakika pişirin, ardından kıyma ekleyin ve 6 dakika daha fazla pembeleşene kadar pişirin.
- Sarımsak ve taco baharatını ekleyin ve tuzlayın. Et iyice kızarana ve hafif çıtır olana kadar pişirin, 5 dakika daha pişirin. Tavaya su ekleyin ve karıştırın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tortilla cipslerinin yarısını ve kalan bütün malzemelerin yarısını ekleyin, üzerin aynı katmandan bir kat daha yapın.
- 15 dakika peynirler eriyene kadar pişirin.
- Domates, avokado ve yeşil soğan serpin. Ekşi krema ve acı sos gezdirin ve hemen servis yapın. Afiyet olsun.
lezzet
|
|
|