25 Aralık 2023, 05:14
|
#1
|
|
Fraiser
Malzemeler
Pandispanya için:
- 50 gr tereyağı, eritilmiş
- 4 adet yumurta
- ½ çubuk vanilya ya da 5 gr şekerli vanilin
- 125 gr toz şeker
- 130 gr un
Krema için:
- 500 ml süt
- 5 gr vanilin
- 3 adet yumurta
- 90 gr şeker
- 40 gr mısır nişastası
- 180 gr tereyağı, yumuşak ve küp küp doğranmış
Çilek sosu için:
- 150 gr çilek
- 80 ml su
- 50 gr şeker
Fraiser
Nasıl Yapılır
- Pandispanya yapımı ile başlayın. Tereyağını eritin, soğusun.
- Yumurta, şeker ve vanilya bir kapta kabarana kadar çırpılır.
- Un yavaşça eklenir.
- Tereyağı eklenerek, karıştırılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Krema yapımı için süt ve vanilya kaynatılır.
- Yumurta, şeker ve nişasta ayrı bir yerde çırpılır ve yavaş yavaş kaynayan süt eklenerek çırpılır. Süzülerek geri ocağa alarak kıvam alana kadar pişirilir.
- Ocaktan aldıktan sonra çırparak soğutulur. Çırparken bir yandan yavaş yavaş küp tereyağları ekleyin ve dolapta soğutmaya bırakın.
- Çilek sos için olan bütün malzemeler tencereye alınarak pişirilir. 5 dakika kaynatılır ve süzgeçten geçirilir.
- Birleştirmek için pandispanyayı ortadan ikiye bölün ve çilek sosu alt katmana dökün, kenarlara çilekleri dizin ve kremayı ortasına sıkın.
- Üst pandispanyayı da koyarak süsleyin ve servis edin. Afiyet olsun.
lezzet
|
|
|