IRCForumu.ORG   çatla net
Goygoy


 
 
Seçenekler Stil
Alt 25 Aralık 2023, 05:14   #1
BANLI ÜYE
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Fraiser

Malzemeler

Pandispanya için:
  • 50 gr tereyağı, eritilmiş
  • 4 adet yumurta
  • ½ çubuk vanilya ya da 5 gr şekerli vanilin
  • 125 gr toz şeker
  • 130 gr un
Krema için:
  • 500 ml süt
  • 5 gr vanilin
  • 3 adet yumurta
  • 90 gr şeker
  • 40 gr mısır nişastası
  • 180 gr tereyağı, yumuşak ve küp küp doğranmış
Çilek sosu için:
  • 150 gr çilek
  • 80 ml su
  • 50 gr şeker






Fraiser
Nasıl Yapılır



  1. Pandispanya yapımı ile başlayın. Tereyağını eritin, soğusun.
  2. Yumurta, şeker ve vanilya bir kapta kabarana kadar çırpılır.
  3. Un yavaşça eklenir.
  4. Tereyağı eklenerek, karıştırılır.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
  6. Krema yapımı için süt ve vanilya kaynatılır.
  7. Yumurta, şeker ve nişasta ayrı bir yerde çırpılır ve yavaş yavaş kaynayan süt eklenerek çırpılır. Süzülerek geri ocağa alarak kıvam alana kadar pişirilir.
  8. Ocaktan aldıktan sonra çırparak soğutulur. Çırparken bir yandan yavaş yavaş küp tereyağları ekleyin ve dolapta soğutmaya bırakın.
  9. Çilek sos için olan bütün malzemeler tencereye alınarak pişirilir. 5 dakika kaynatılır ve süzgeçten geçirilir.
  10. Birleştirmek için pandispanyayı ortadan ikiye bölün ve çilek sosu alt katmana dökün, kenarlara çilekleri dizin ve kremayı ortasına sıkın.
  11. Üst pandispanyayı da koyarak süsleyin ve servis edin. Afiyet olsun.


lezzet


 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:27.