25 Aralık 2023, 05:14
|
#1
|
|
Clam Chowder (amerikan mutfağı)
Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
- 1 orta boy soğan, ince doğranmış
- 2 kereviz sapı (kesilmiş, uzunlamasına dörde bölünmüş ve dilimlenmiş)
- 3 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı tavuk veya sebze suyu
- 290 ml deniz tarağı konservesi
- 1 su bardağı krema
- 2 defne yaprağı
- 400 gr patates, küp kesilmiş
- Tuz ve Karabiber
Tavada Kruton için:
- 2-3 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
- 1/2 baget, küpler halinde kesilmiş
- 3 yemek kaşığı taze doğranmış düz yapraklı maydanoz
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
Clam Chowder
Nasıl Yapılır
- Tereyağını büyük bir tencerede ısıtın. Soğan ve kerevizi ilave ederek sık sık karıştırarak yumuşayana kadar kavurun.
- Un ekleyin ve iyice dağıtın.
- Et suyu, deniz tarağı suyu, krema, defne yaprağı ve patatesi ekleyerek karıştırın.
- Sürekli karıştırarak kaynama noktasına getirin, kıvam alacaktır. Kıvam almaya başladıktan sonra altını kısın, karıştırarak 20 dakika daha pişirin.
- Tuz, karabiber ve deniz tarağını ekleyerek, deniz tarağı hafif serleşene kadar 5 dakika daha pişirin.
- Kruton için, tereyağını büyük bir tavada eritin ve ekmek küplerini kızarana ve kavrulana kadar yaklaşık 2 ila 3 dakika tereyağında çevirin.
- Maydanozu ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın. Afiyet olsun.
lezzet
|
|
|