IRCForumu.ORG   çatla net
Goygoy


 
 
Seçenekler Stil
Alt 25 Aralık 2023, 05:17   #1
BANLI ÜYE
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Pay De Pera (meksika mutfağı)

Malzemeler

  • 25 g yumurta beyazı
  • 30 gr pudra şekeri
  • 10 g un
  • 25 g tuzsuz tereyağı (Eritilmiş)
  • 1 l su
  • 75 g şeker
  • 1 kg armut (Soyulmuş, çekirdekleri ayıklanmış ve dilimlenmiş)
  • 1 çubuk tarçın
  • 1 adet limon suyu
  • 1/2 tatlı kaşığı vanilya






Pay De Pera
Nasıl Yapılır



  1. Un ile pudra şekerini geniş bir kabın içerisine alarak karıştırın. Yumurta beyazını çırptıktan sonra yavaş yavaş una ilave edin.
  2. Sonrasında tuzsuz tereyağını ekleyin ve 5 dakika süreyle karıştırarak hamuru hazırlayın.
  3. Ayrı bir tencerenin içerisine su, şeker, armut, çubuk tarçın, limon suyu ile vanilyayı koyarak kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra altını kısarak 4 dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın.
  4. Güveç tabak içine hazırladığınız hamuru koyun, üzerine 5-6 adet pişirdiğiniz armut diliminden yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 10 dakika pişirin.
  5. Servisten hemen önce ortasına bir top vanilyalı dondurma koyun ve sıcak servis edin.
lezzet




 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:50.