12 Şubat 2024, 17:50
|
#1
|
|
İspanyol Albondigas Tarifi
İspanyol Albondigas
İspanyol Albondigas için malzemeler (4 kişilik):
- 1 kg yağsız, lifleri ve sinirleri alınmış kırmızı parça et
- 2 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Domates sos:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
1- Kasaptan kıymanızı alırken kıymanın tek çekim olmasına özen gösterin. Soğanları rendeleyin ve rendelediğiniz soğanların suyunu bir miktar sıkın. Kıymanın içerisine soğanları, bulguru ve baharatları ekleyip yoğurun. 15 dakika kadar yoğurduktan sonra köfteden ceviz büyüklüğünde toplar çıkarın.
2- Çıkan köfteleri fırına dayanıklı bir kaba alın ve domatesi hazırlamak için domateslerin kabuklarını soyun. Soğanı ve sarımsağı yemeklik ince kıyın. 2 yemek kaşığı zeytinyağını bir tencereye alın ve orta ateşte altını açın. Yağ ısınınca soğan ve sarımsakları bir süre kavurun. Soğanların rengi değişmeye başlayınca domatesleri ekleyin tuz ve karabiber ekleyerek sosu kaynamaya bırakın. Sos kaynayıp domatesler erimeye başlayınca bir blender veya mutfak robotu yardımıyla sosu püre haline getirin.
3- Fırınınızı önceden 220 dereceye ayarlayın. Fırına vermek için hazırladığınız köftelerin üzerine domates sosu gezdirin ve köfteleri fırına verin. Yaklaşık olarak 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra fırından çıkarın ve sıcak olarak servis edin.
Not: Kıymanızın mutlaka iri çekim veya tek çekim olmasına dikkat edin. Albondigas köftesinin özelliği yerken ağıza iri iri et parçalarının gelmesidir.
|
|
|