15 Temmuz 2021, 16:16
|
#1
|
|
Bulgogi
Bulgogi Tarifi İçin malzemeler
- 1 kg dana eti (süt danası)
- 2 dal taze soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı toz şeker (tercihen esmer şeker)
- 1/2 kore armudu/normal armut
- 2 adet soğan
- 6 yemek kaşığı soya sosu
- Sıvı yağ
- Karabiber
- Kavrulmuş susam
Bulgogi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle eti döner gibi ince ince dilimleyin. Dilerseniz, kasaptan dilimlenmiş olarak da satın alabilirsiniz.
- Taze soğan ve sarımsağı ince bir şekilde doğrayıp bir kabın içine alın.
- Armudu sarımsağın üzerine rendeleyin. Üzerine şeker, karabiber, soya sosu ve kavrulmuş susamı ekleyerek karıştırın.
- Hazırladığınız sosu etin üzerine dökün ve güzelce marine edin. Daha sonra eti buzdolabında 1 saat dinlendirin.
- Soğanları ince bir şekilde doğradıktan sonra tavaya sıvıyağı ilave edin.
- Soğanları tavada kavurduktan sonra içerisine 1 dal taze soğan da ekleyebilirsiniz.
- Ardından üzerine eti ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin. Suyunu çektiğinde her tarafını kızartın.
- Kızarttığınız eti servis tabağına alın. Üzerine susam ve yeşil soğan ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
lezzet
|
|
|